19 aprilie 2024
Zona zeroMemoriaStrada Mare din Bacău, pe o vedere de la 1906

Strada Mare din Bacău, pe o vedere de la 1906

În anul 1906, Strada Mare din Bacău se desfășura ca o arteră vibrantă a vieții comerciale și sociale. Într-o zi obișnuită, priveliștea acestei străzi părea desprinsă dintr-o altă epocă. Clădirile solide și cochete se înșirau pe ambele părți ale străzii, adăpostind magazine care emanau agitație și culoare. Fronturile comerciale erau lipite strâns una de cealaltă, creând un peisaj urban compact și plin de viață.

Oamenii se plimbau pe trotuare, îmbrăcați în costume elegante, cu pălării care adăugau un aer de distincție fiecărui personaj. Pe marginea străzii, cetățenii se opreau să admire vitrinele pline de mărfuri, să socializeze sau să facă cumpărături. Unii aveau ochii ațintiți asupra vitrinelor, alții se bucurau de conversații animată cu prietenii sau cunoștințe.

Printre trecători se remarcă calfele și ucenicii, dornici să apară în cadrele fotografice ale vremii. Aceștia își etalau mândri uniformele și instrumentele specifice meseriei lor, pregătiți să devină parte dintr-o amintire imortalizată pe hârtie. În fundal, se zărea o tarancă îmbrăcată în straie populare autentice, aducând un element pitoresc și autentic la această panoramă urbană.Această imagine pitorească a fost capturată cu grijă și transformată într-o carte poștală, o fereastră către viața cotidiană a Bacăului din acele vremuri. Prin intermediul corespondenței poștale, această vedere fascinantă a străzii comercianților a călătorit până în Rotterdam, purtând cu ea povestea unei comunități agitate și a unei perioade de schimbare și progres.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri