FOTO: CRE Bacău

În ciuda repetatelor acțiuni de combatere derulate de Centrul Regional de Ecologie Bacău și a avertizărilor în acest sens, braconierii piscicoli continuă să-și facă ”de cap” nestingheriți pe apele din județ, arii naturale protejate.

Miercuri noapte, în ciuda vântului și a ploii, voluntarii CRE au revenit, după aproape o săptămână, pe Lacul Galbeni, pentru o nouă acțiune de monitorizare. Și de data aceasta ”plimbarea” echipajelor CRE a fost soldată cu identificarea și scoaterea din ape a peste o mie de metri de plase de pescuit ilegale.

”Din plase s-au eliberat aproximativ 20 de kilograme de pește din speciile șalău, știucă, roșioară și caras”, au spus reprezentanții CRE Bacău.

PUBLICITATE

Săptămâna trecută, de pe lacurile din județ, voluntarii ecologiști, din proprie inițiativă, dar și la solicitare, au ”recoltat”, de asemenea, peste 1600 metri de plase monofilament ilegale, au identificat ambarcațiuni artizanale și au ”pus pe fugă” câțiva braconieri.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Rusine autoritatilor!Baietii astia de ani de zile fac ceva sa combata braconajul existent,si o fac de multe ori cu resurse proprii.Oare kilometrii astia de plase,nu le dau de gandit autoritatilor.De ce se lasa sa se comercializeze aceste plase?In Tamasi si Gioseni e raiul braconierilor.Rusine autoritatilor.In cativa ani,copii nostrii nu o sa mai aiba ce pescui.

LĂSAȚI UN MESAJ