Vineri seara, Aula Universitatii „Vasile Alecsandri” din Bacau a fost neincapatoare pentru zeci de tineri care au dorit sa ia parte la „Noaptea Cercetatorilor”, un eveniment care promoveaza stiinta si pe cei dedicati cercetarii.

„Este un prilej pentru universitati si institutii de cercetare sa-si prezinte munca intr-o maniera atractiva pentru publicul larg. Este nevoie ca tinerii sa stie ce inseamna stiinta, sa stie ca nu e ceva complex, dificil.

Poate li se par grele matematica, fizica, chimia, iar noi vrem sa aratam partea interesanta, distractiva a stiintelor, faptul ca stau in spatele tuturor realizarilor omenirii”, a declarat prof. univ. dr. Elena Nechita, prorector cu programe de cercetare la Universitatea „V. Alecsandri” Bacau.

PUBLICITATE

In Parcul Campusului, un grup de studenti alaturi de profesorul lor au prezentat o masina construita chiar de ei si pentru care au obtinut un premiu important. Un fost student al Facultatii de Sport din Bacau le-a vorbit celor prezenti despre expeditiile sale in diferite tari ale lumii.

Este vorba despre Ionut Stefanescu, profesor de educatie fizica si alpinist, primul român care a cucerit vârful Baruntse din Himalaya.

Cei prezenti au mai putut afla si care este cercetarea stiintifica din spatele expozitiilor, s-au facut experimente in laboratorul de chimie, s-a explicat câta cercetare sta la baza unui motor, cum se poate realiza o infrastructura de retea iar dupa un scurt moment artistic noaptea s-a incheiat cu un mini-workshop pentru identificarea pasilor necesari unui viitor asa cum il dorim, sustinut de psihologul Alina Caprioara, de la Asociatia Mutatis Mutandis Bacau.

„Noaptea Cercetarilor” este un eveniment ajuns la X-a editie si care se desfasoara in 300 de orase din Europa. In România, anul acesta, a fost organizat in aproape 20 de orase din tara.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ