Obiectul dosarului: Pasajul Letea, intrat in reabilitare in urma cu doi ani / foto: Ioan Bisca

Procurorii DNA lucreaza la un nou dosar penal in care suspecti sunt primarul Romeo Stavarache, 23 de functionari din Primaria Bacau, de la directiile Juridic, Drumuri, Contabilitate, Finante si Investitii, si patru persoane juridice.

Stavarache este acuzat de tentativa la abuz in serviciu si complicitate pentru obtinerea de fonduri europene pentru proiectul “Reabilitare Pasaj Letea din municipiul Bacau”, iar pentru ceilalti angajati se adauga si alte acuzatii de fals intelectual.

Surse din cadrul anchetei sustin ca paguba in acest dosar ar depasi 430.000 lei, suma ce ar reprezenta lucrari suplimentare neeligibile, care nu indeplinesc procedura de licitatie si nu au fost cuprinse in proiectul initial si in suma licitata.

PUBLICITATE

Timp de doua saptamâni, mare parte din suspecti au fost chemati la audieri, printre acestia fiind si edilul local, reprezentat de avocata Doinita Boana.

“Deocamdata, primarul Romeo Stavarache este doar suspect, ca si ceilalti. Acuzatia este ca primarul ar fi initiat si sustinut un proiect de hotarâre in Consiliul Local pentru aprobarea unor cheltuieli suplimentare. Or, acest proiect nu a fost initiat de dumnealui, ci de fostul viceprimar Sustac.

Noi nu am avut acces la dosar si la documente, nu stim mai multe amanunte. Ideea este ca, pe masura ce se derulau lucrarile la pod, constructorii care faceau reabilitarea au ajuns la concluzia ca mai sunt necesare niste lucrari.

Despre aceste lucrari, procurorii spun ca nu sunt eligibile. Cheltuielile suplimentare au fost aprobate din bugetul local, nu din fonduri europene, pentru ca ADRNE nu le-a aprobat. Se depasea acea marja de cheltuieli neprevazute suportate din fonduri europene. Insa, banii inca nu s-au virat, cheltuielile au fost suportate de constructori.

Procurorii ii acuza pe constructori ca au pus preturi care nu se justifica, mult mai mari, ca acele cheltuieli nu ar avea acte doveditoare si ca nu ar fi fost facute rapoarte de santier”, ne-a declarat Doinita Boana.

Pasajul Letea a intrat în reabilitare si modernizare in primavara lui 2013, investitia având o valoare totala de 7,2 milioane lei, din care 5,7 milioane lei finantarea nerambursabila.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

13 COMENTARII

 1. Asta micu de este mare peste Bacău iar nu știe nimic, dar săracu. A căzut nevinovat în mârșăviile lui Susțin. El e nevinovat asa cum o spune și în scrisorile cu care ne umple cutiile postale. Chiar, dar de unde banii de scrisori, spuneai ca trebuie sa ieși din arest ca doar salariul soției nu ajunge pentru creșterea copiilor?

 2. Se crede mare dar asa i cu astia de se cred zei raman si fara aripile lui Icar.Doar Tomescu, si alti coristi vor mai murmura in surdina fal fal , fal fal , fas

 3. Cred ca o sa ajungem mult mai rau decat Grecia cu hotii care conduc orasul si tara asta.Efectiv ne batem joc de banii europeni.Intr-o zi,fantana va seca atunci cand se vor vedea “rezultatele”!

 4. Lucrarile la Pasajul Letea au fost o caterinca vazuta si de ochii neavizatilor. S-a spoit cu vopsea ca sa acopere si sa de-a senzatia de nou. La capitolul consolidari doar mici carpeli. La pilele podului au aparut infiltratii iar.

 5. Cheia si mana afacerii este un oarecare Mateuta, un tip sters dar dibaci in masluit acte si cantitati de materiale, functionar sef pe la primarie.

 6. Domnule,terminati naibii cu primarul asta penal!Ne facem de ras in toata tara cu un primar puscarias,repus in functie cu o nesimtire de nedescris.

 7. iarasi il plictisiti pe Stavarache cu acuzari din astea ?!..abia s-a intors din concediu de odihna vreti sa-si ia altul pana se asterne praful din nou?

 8. Nu mai acuzati acest primar de aiurea, sunt altii in hora care au stat in spatele lui si au asteptat sa il agate cu ceva! Ce au spus ei, de acum gata ai avut 2 mandate trebuie sa mai ia si altii primaria el a luat destul !

 9. DOMNULE ASA ZIS PRIMAR CAT TIMP O SA VA MAI BATETI JOC DE BACAUANII…CAND O SA TEWRINATI STAZILE MILCOV SI CELELANTE PE CARE LE ATI IINCEPUT SI NU LE ATI MAI TERMINAT….VINE IARNA SI ATI FRECATO SI ANUL ACESTA FARA SA FACETI NIMICA….CHIAR NIMICA…..DEMISIA NESIMTITULE..

 10. Omul face si desface in continuare.
  E in trend cu seful lui, e f activ pe fb.
  Se lauda ca merge in inspectii pe santierele patriei acolo unde lucrarile sunt in grafic (dupa mintea lui) :insula, cartierul Bistrita Lac.
  Uita de Stefan cel Mare, Milcov, IL Caragiale Banca Nationala,Spital,Sala Sporturilor, Stadion.
  Pe astea le-a terminat definitiv.
  Abia asteapt campania electorala sa il ascult cum ne mai minte cu nerusinare ca va face si va tot face.
  Chestia cu demisia nu se poarta nici la el si nici la altii de teapa lui.
  Bacaul a devenit un targ care merge cu pasi repezi spre statutul de sat.
  La mai mare domn primar.

 11. apropo ce fel de arest la domiciliu e asta?din moment ce are acces la internet poate lua legatura cu cine vrea muschii lui!
  iar coana justitie poate sa-i fabrice n-spe mii de dosare penale ca gagiu e bazat!tare ma tem sa nu ne rada in fata cu o noua candidatura!inca nu-i totu pierdut!

LĂSAȚI UN MESAJ