Interesanta dezbatere la ultima sedinta de Consiliu Local Bacau (CL). Subiectul? N-a fost infrastructura si nici n-au fost proiectele abandonate de executivul primariei ci cultura, care pare ca a devenit, mai nou, de interes pentru mai multi alesi locali care au dorit sa ocupe un loc in Consiliul de Administratie al Teatrului Municipal Bacovia.

Initial, proiectul de hotarâre continea o singura propunere pentru ocuparea acestui loc, in persoana consilierului penelist Ilie Birzu. Nesigur pe votul colegilor din partid care au schimbat macazul in privinta primarului Stavarache, Birzu s-a trezit in mijlocul unei negocieri, fiindu-i conditionat pâna la urma locul de numirea altor doi reprezentanti ai CL.

Propunerile au fost Neculai Nechita de la PNL si Dragos Stefan de la UNPR. Toate cele trei propuneri au trecut de votul consilierilor, dar la o citire mai atenta a legii, secretarul municipiului a concluzionat ca, de fapt, executivul primariei si consiliul pot avea fiecare un reprezentant, asa ca s-a reluat procedura de vot pentru un singur candidat. Ilie Birzu s-a retras din cursa, acesta urmând sa obtina locul in consiliul de administratie ca reprezentant al primarului Stavarache. Consiliul Local va fi reprezentat de penelistul Neculai Nechita.

Neculai Nechita a devenit om de cultura
Neculai Nechita a devenit om de cultura

Interesul subit pentru cultura vine dupa ce, la o recenta conferinta de presa, edilul in functie a anuntat ca municipalitatea va directiona mai multi bani acestui domeniu. „Vom vedea cum putem face sa finantam mai multe proiecte culturale pe Legea 350 (n.r. finantari nerambursabile din fondurile bugetului local)”, a spus Stavarache. Precedentul a fost deja creat, festivalul Theaterstock beneficiind de o suma colosala de la bugetul local, de 1,8 milioane de lei.
Nu este singura manifestare gestionata de conducerea Teatrului Bacovia, institutia urmând sa fie organizator al Zilelor Bacaului.

Referitor la alegerea lui Nechita in consiliul de administratie al Teatrului Bacovia si la procedura de vot din Consiliul Local, primarul Romeo Stavarache spune ca lucrurile au decurs intr-un mod cel putin ciudat.

„Este interesant cum, in Consiliul Local, cel care candideaza numara si voturile. Alegerea domnului Nechita este ilegala din punct de vedere procedural, pentru ca nu este posibil sa si candidezi singur, sa si votezi, sa si numeri voturile, iar la urma sa fii ales. Dumnealui nu trebuia sa faca parte din comisia de numarare a voturilor. De asemenea, ar fi trebuit sa nu participe la vot si in acest caz nu ar mai fi obtinut postul, date fiind optiunile exprimate de colegii sai.

Daca PNL alege astfel de oameni sa fie reprezentativi este problema lor. Sper totusi ca PNL sa isi revina. Din punctul meu de vedere, ce s-a intâmplat in Consiliul Local este foarte grav”, a spus primarul Romeo Stavarache.

Andreea Gavrila
Ovidiu Pauliuc


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

13 COMENTARII

  • …ZISE Personajul a bagat in faliment societatea Taxi-Trans al carei administrator era, ramanand dator statului si in ziua de astazi cu 8.2 miliarde ( a se vedea : http://portal.just.ro/110/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11000000000024773&id_inst=110) lei veci; mai mult decat atat, i-a fost angajata raspunderea conform art.138 din Legea 85/2006, a se vedea http://portal.just.ro/110/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11000000000057075&id_inst=110 .
   Nu mai vorbim de faptul ca a infiintat de cativa ani o noua societate de taximetrie – TAXI NIK-TRANS -, majoritate masinilor din acesta noua societate fiind aceleasi masini din vechea societate pe care a bagat-o in faliment, transferate pe aceasta noua societate prin acte frauduloase si falsuri grosolane!!!
   Chiar si noua societate, în pofida faptului ca are “pe strada”…cateva zeci, poate sute de masini, tot se face la “negru”: nu veti gasi in aceasta societate mai mult de 3 contracte de munca, + bani incasati de zeci de ani, luna de luna, pe asa-zise servicii de dispecerat si alte minunatii, fara nici o banala chitanta!!!! Vorbim de personajul ce capuseaza Bacaul asta vai de steaua lui de ani si ani de zile, si care, de ceva timp, este vocea noastra in Consiliul Local Bacau!!! Astia sunt oameni cu care defilam, astia ne sunt alesii: niste ……. nesatui de banii publici, de banii nostri… Sa mai zic si ca e in acesta stare de incompatibilitate de ani de zile, ca nimeni nu se sezizeaza? S-au dat HCL-uri care favorizau firmele acestui personaj, initiator fiind chiar dansul….Hai ca mi-e scarba sa mai povestesc… si asta e doar o picatura dintr-un pahar despre personajul care a plati in 2009 suma de 500 de euro pentru a-si “lua” examenul de BAC (la ce onorabila vârsta, dealtfel) la liceul din Hemeiuşi…
   Ps. O alta „gaură” mai mare de sifonare a banilor nu puteati gasi…felicitari!!! Auzi…administrator la cultura.. :)) L-aţi cautat mult ?!?!

   • Mare dreptate ai. Nu mai spun de zvonurile lansate ,cum ca ,,multe din taxiuri sunt ale unor politisti si din cauza asta nimeni nu -i controleaza”.

 1. Să vedem dl Marcel ce zic pinâ la urmă cei trei mari actori!!!Adicâ justiția,”boborul din Bacâu”in iunie si de ce nu si bunul Dumnezeu!!!S-ar putea ca multi să aibe o surpriză!!!!!!

 2. Cat tupeu de neam prost poate avea acest primar penal ! PNL-ul a inceput sa-si revina , Romica , speram sa continuie pe aceasta linie si sa trimita langa tine si restul cozilor de topor pe care le-ai lasat in partid .

 3. Este singura si prima ilegalitate care se vede de la biblioteca?
  Daca este nevoie facem o lista si o punem la dispozitia bibliotecarului.
  In unele cazuri este chiar personajul principal.
  De ex : Spitalul Municipal, Sala sporturilor, stadionul, str Milcov, Str. Stefan cel Mare. Si lista este lunga

 4. hahaha!uite cine vorbeste!lupul moralist!!!
  daca avea un gram de demnitate intr-insul acest stavarake si-ar fi dat demisia!bacaul n-are nevoie de un primar penal!iar abureala cu marea cultura are un puternic iz electoral,isi pregateste o noua candidatura.

LĂSAȚI UN MESAJ