– procurorii de la Parchetul de pe lânga Judecatoria Bacau au deschis un dosar penal pentru infractiunea de abuz in serviciu dupa ce doi functionari din Primaria Bacau n-ar fi fost lasati sa intre la o sedinta de consiliu local

La sedinta ordinara a Consiliului Local din luna august, managerul public al municipiului, Leonard Padureanu, si directorul economic din Primaria Bacau, Clementina Vinerica, ambii martori in procesul penal al edilului, nu au fost lasati sa intre in sala pentru ca in acelasi timp se afla acolo primarul Romeo Stavarache.

Cei doi au acuzat ca au fost impiedicati de agentii Politiei Locale si drept urmare au fost nevoiti sa-si dea avizele necesare in varianta scrisa.

PUBLICITATE

Stavarache a sustinut ca prezenta acestora nu era absolut necesara si nu figurau pe lista de invitati.

Razboiul de replici nu a ramas fara urmari. Oficialii de la Parchetul de pe lânga Judecatoria Bacau confirma ca au deschis un dosar penal.

„În evidentele Parchetului de pe lânga Judecatoria Bacau a fost înregistrat dosarul penal cu nr. 7176/P/2015 în care se efectueaza cercetari fata de numitul Stavarache Romeo sub aspectul savârsirii infractiunii de abuz în serviciu prev. si ped. de dispozitiile art. 297 alin. 1 din C.p. începându-se urmarirea penala in rem. Dosarul se afla în lucru la Inspectoratul Judetean de Politie Bacau – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice”, se arata intr-un raspuns oficial trimis de Parchetul de pe lânga Judecatoria Bacau la solicitarea cotidianului „Desteptarea”.

Anchetatorii reamintesc ca urmarirea penala este doar o etapa a procesului penal in care se administreaza probe insa aceasta activitate nu poate sa infrânga principiul de nevinovatie.

Primarul Romeo Stavarache a aflat de existenta unui nou dosar penal, dar spune ca „nu se stie al cui este abuzul. Oricine poate sa faca orice fel de plângere”, rezumându-se sa nu mai comenteze altceva.

Potrivit restrictiilor impuse de controlul judiciar, inculpatul Romeo Stavarache nu are voie sa se intâlneasca cu martorii din dosarul in care este judecat pentru cinci infractiuni de luare de mita.

Andreea G., Geta P.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

10 COMENTARII

 1. Aha , deci am avut dreptate ca a facut abuz cand l a tinut afara pe Padureanu , omul care ia tinut in spate toata primaria si toate proiectele europene ! Rusine , rusine Stavarache asa iti rasplatesti oamenii pe spinarile carora te ai cocotat !Onica caruia i ai facut plangere penala , Luchian pe care il denigrezi peste tot, Padureanu care te a invatat tot ce stii , Scripat care te a servit ca un rob si pe care l ai dat afara , Dogaru cel mai serios si mai credincios colaborator pe care l ai dus in faliment , saracul Ionut Chiriloi pe care l ai rasplatit cum l ai rasplatit si a ajuns sub pamant ,Nechita cel mai serios consilier local si lista continua urmand a primi rasplata din partea ta si toti ceilalti Ababei , Tescaru, Popovici cu care te faci ca esti certat da va pupati cu foc cand va intalniti, chiar si iubita ta secretara Daniela va primi rasplata .Canaliosule !

 2. Ce fel de justitie este pentru Stavaravhe?
  Este privilegiat? si de ce?
  Cei care judeca dosarele nu pot fi intrebati sau sunt sprijiniti sa fie tergiveraste in continuare?
  Sa raspunda cineva ce se intampla cu acest individ, ca primar nu este!

 3. Vai , vai ,vai oare ce pacate platim noi ca suntem contemporan cu acest miciman mitoman care culmea ridicolului mai este si primar ,pentru ca l suportam pe el si prostii lui sigur ajungem in rai , ne spalam toate pacatele !

 4. Auzi bai marcele nechita, taci acolo si veziti de cazanele tale de taxiuri , ca te mananca ANAF-ul acusi , tu marele consilier local care ai facut atata frauda , tu ai gura mare bai mustatza ? dute la pascut oile pe camp ca nu esti decat un cioban amarat, si in curand o sa dispari din bacau cu tot cu sclavii tai de angajati si cu cazanele tale de taxiuri ! Semnat : Sefu tau Edy

 5. Echipa “După noi potopul” nu se dezminte. Bravooooooooooooooooooooooo………………….. Fonduri europene, oras european, investitii majore in folosul bacauanilor……… Bla, bla, bla……

 6. le deschide si pe urma le inchide,tulburati omul cu atitea dosare,e primarul orasului nu un delicvent,daca nu a lasat sa intre aia de la politia locala martorii de ce ii deschide lui dosar??penal!!!,

LĂSAȚI UN MESAJ