24 iulie 2024
ActualitateStavarache, cercetat intr-un nou dosar penal

Stavarache, cercetat intr-un nou dosar penal

– procurorii de la Parchetul de pe lânga Judecatoria Bacau au deschis un dosar penal pentru infractiunea de abuz in serviciu dupa ce doi functionari din Primaria Bacau n-ar fi fost lasati sa intre la o sedinta de consiliu local

La sedinta ordinara a Consiliului Local din luna august, managerul public al municipiului, Leonard Padureanu, si directorul economic din Primaria Bacau, Clementina Vinerica, ambii martori in procesul penal al edilului, nu au fost lasati sa intre in sala pentru ca in acelasi timp se afla acolo primarul Romeo Stavarache.Cei doi au acuzat ca au fost impiedicati de agentii Politiei Locale si drept urmare au fost nevoiti sa-si dea avizele necesare in varianta scrisa.

Stavarache a sustinut ca prezenta acestora nu era absolut necesara si nu figurau pe lista de invitati.

Razboiul de replici nu a ramas fara urmari. Oficialii de la Parchetul de pe lânga Judecatoria Bacau confirma ca au deschis un dosar penal.

„În evidentele Parchetului de pe lânga Judecatoria Bacau a fost înregistrat dosarul penal cu nr. 7176/P/2015 în care se efectueaza cercetari fata de numitul Stavarache Romeo sub aspectul savârsirii infractiunii de abuz în serviciu prev. si ped. de dispozitiile art. 297 alin. 1 din C.p. începându-se urmarirea penala in rem. Dosarul se afla în lucru la Inspectoratul Judetean de Politie Bacau – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice”, se arata intr-un raspuns oficial trimis de Parchetul de pe lânga Judecatoria Bacau la solicitarea cotidianului „Desteptarea”.

Anchetatorii reamintesc ca urmarirea penala este doar o etapa a procesului penal in care se administreaza probe insa aceasta activitate nu poate sa infrânga principiul de nevinovatie.

Primarul Romeo Stavarache a aflat de existenta unui nou dosar penal, dar spune ca „nu se stie al cui este abuzul. Oricine poate sa faca orice fel de plângere”, rezumându-se sa nu mai comenteze altceva.

Potrivit restrictiilor impuse de controlul judiciar, inculpatul Romeo Stavarache nu are voie sa se intâlneasca cu martorii din dosarul in care este judecat pentru cinci infractiuni de luare de mita.

Andreea G., Geta P.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri