Ieri, biciclistul Anton Duma a pornit in calatoria care se doreste a fi startul in viata pentru 28 de tinere, beneficiare ale serviciilor Asociatiei Betania. Este vorba despre campania „Pedalez pentru Betania” in cadrul careia biciclistul va face turul tarii pe doua roti, in total urmând sa fie parcursi 5.000 de km cu scopul de a strânge 5.000 de euro.

Banii vor fi folositi pentru ca aceste tinere sa-si gaseasca propriul drum in viata. Cei care vor dori sa contribuie la acest start o pot face prin donatii. „Fiecare kilometru poate fi «cumparat» în schimbul unei donatii. Se poate cumpara 1km sau mai multi printr-o donatie în varianta 1km a 1 euro direct în contul Asociatiei Betania, prin Paypal sau direct, monitorizate într-un jurnal de calatorie si postate pe pagina proiectului: http://www.asociatiabetania.ro/pedalezpentrubetania/”, spune Andre Muit, presedintele Asociatiei Betania.

Anton a plecat la drum cu o bicicleta si un bagaj de 70 de kg. Are la el cortul sau “dormitorul” cum ii place sa spuna, „sufrageria”, „biroul” si „bucataria”. „Am la mine tot ce am nevoie. O sa dorm in cort si am tot ce-mi trebuie ca sa-mi gatesc. Eu mizez si pe ospitalitatea românilor si sper ca voi fi bine primit. Cu siguranta va fi bine”, a spus Anton Duma, inainte de plecare. Parteneri in acest proiect sunt Asociatia “Iubim Natura” si Asociatia “Bate saua”.

Sprijin pentru o viata mai buna

Cele 28 de tinere, in jurul carora s-a construit aceasta campanie provin din centre de plasament, sunt victime ale traficului de fiinte umane sau care nu sunt in siguranta in familie. Betania le poarta de grija doi ani, sau mai mult daca merg la facultate, si le ajuta sa se descurge in viata. Printre ele se numara si Irina, acum studenta la Facultatea de Finante si Contabilitate de Gestiune din cadrul Universitatii “Vasile Alecsandri” Bacau.

A crescut intr-un centru de plasament iar când a implinit 18 ani si statul i-a deschis usa pentru a se descurca singura mai departe a ajuns la Betania. “Am stat in centrul de la Barati. Mama mea a decedat, iar tata a ramas in sat. Si celelalte doua surori ale mele au fost aici si asa am ajuns si eu. Am terminat cu bine primul an de facultate. Pot sa spun ca aici am avut parte de tot sprijinul pentru a-mi continua studiile”, ne-a spus Irina. Fiecare fata are povestea ei si fiecare are cel putin un vis.

„Calatoria am estimat ca va dura trei luni si sunt bucuros ca pot sa fac ceva pentru aceste tinere cu ajutorul oamenilor, pentru ca cei 5.000 de kilometri sunt, practic, pusi la bataie. Cei care vor dori vor putea dona bani prin cumpararea unui kilometru sau mai multi, exista un caiet de donatii unde semnez eu si donatorul, se trece numele, suma iar dupa strângerea unei sume mai mari de bani o voi vira in cont”
– Anton Duma – biciclist

Citat
„Ideea mi s-a parut minunata. I-am pus la dispozitie o parte din echipamentul de care avea nevoie si speram ca va fi un proiect de succes. Banii obtinuti vor fi folositi integral pentru educatia si integrarea celor 28 de tinere. Unele dintre ele sunt studente la Bucuresti”

– Andre Muit – presedinte Betania Bacau

Caseta

Anton Duma va purta mesajul campaniei pornind din Bacau si trecând prin Iasi, Vaslui, Tecuci, Galati, Tulcea, Constanta, Calarasi, Bucuresti, Alexandria, Caracal, Craiova, Turnu Severin, Timisoara, Arad, Oradea, Satu Mare, Sighetu Marmatiei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Suceava, Botosani, Brasov, Sibiu, Alba Iulia, Cluj, Dej, Bistrita, Reghin, Gheorgheni, M. Ciuc si Comanesti.