Practicantii bacauani si certificatele profesionale obtinute, alaturi de gazdele germane, Sabine si Jochen Marx

* elevii au astfel sansa angajarii in strainatate, imediat dupa absolvirea cursurilor

Scoala Sanitara Postliceala Bacau a devenit prima institutie de invatamânt sanitar din judet ai carei elevi participa la stagii de practica in strainatate, in afara stagiilor curente, din spitalele bacauane.

Conducerea scolii a incheiat parteneriate cu reprezentanti ai sistemului medical din Germania si Anglia, unde elevii au toate sansele sa se angajeze imediat dupa terminarea studiilor. Zilele trecute, prima dintre cele doua delegatii de elevi si profesori ai Scolii Sanitare Postliceale Bacau s-a întors de la Osterhorn, Germania, dintr-un stagiu de practica de doua saptamâni.

Ei s-au bucurat de ospitalitatea partenerilor germani si au descoperit calitatea, dar si rigorile sistemului german de ingrijire. KBS Pflegeteam Sabine Marx GmbH, institutia partenera unde a avut loc practica, ofera servicii de îngrijire pentru batrâni în centrele din Osterhorn si Lagerdorf si la domiciliul pacientilor. Compania este condusa de Sabine Marx, asistenta medicala licentiata si de Jochen Marx, psiholog.

Elevii si Profesorii Scolii Sanitare Postliceale Bacau s-au declarat impresionati de organizarea sistemului de îngrijiri medicale. Sesiunile de practica s-au realizat dupa un program riguros prestabilit în care membrii diferitelor echipe mixte germano-române au oferit servicii pacientilor. Totodata, elevii au exersat în germana limbajul medical si cel uzual.

Comunicarea cu pacientul este unul dintre elementele foarte importante în acordarea îngrijirilor medicale, fapt pentru care este absolut necesara cunoasterea limbii germane. In timpul liber, elevii si profesorii, alaturi de gazde, au vizitat orasele Hamburg, Kiel si alte localitati din nordul Germaniei.

In prezent, o a doua echipa a Scolii Sanitare Postliceale Bacau a plecat in Germania la un nou stagiu, iar in saptamânile viitoare va incepe si parteneriatul cu institutii medicale din Marea Britanie.
Sesiunile de practica au menirea de a le forma elevilor o imagine corecta si completa asupra a ceea ce presupune lucrul în Germania, asupra colaborararii cu echipe multidisciplinare, asteptarilor si solicitarilor angajatorului.

La finalul stagiilor, cursantii primesc certificate profesionale care atesta activitatile desfasurate: tratament de baza si tratament de ingrijire ambulatoriu, tehnici de ingrijire medicala si ajutor in aplicarea tehnicilor, tehnici de kinetoterapie, programarea, planificarea, ingrijirea propriu-zisa si evaluarea serviciilor de ingrijiri.

Detalii despre oportunitatile de dezvoltare profesionala oferite de Scoala Sanitara Postliceala Bacau sunt disponibile pe site-ul www.scoalasanitarapostliceala.ro.Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE