Ieri dupa-amiaza, atletii cu dizabilitati, care au participat la competitia sportiva internationala „Relay Run”, ce s-a desfasurat in perioada 17 – 25 august, au incheiat cursa in Bacau. Acestia au alergat pe sosea, pe o distanta totala de 820 de km, si au trecut prin Ungaria, Serbia si România.

In tara noastra traseul urmat a fost: Timisoara – Deva – Sibiu – Brasov – Onesti – Bacau. Sosirea ar fi trebuit sa aiba loc pe strada General Stefan Guse, imediat dupa sensul giratoriu de la intrarea dinspre Onesti, dar au fost nevoiti sa caute o alta „poarta”, dupa ce reprezentantii unei unitati militare le-au interzis sa faca acest lucru acolo, pe motiv ca in zona este interzis fotografiatul.

Organizatorul, respectiv Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Bacau i-a indrumat pe participanti catre Centrul de Afaceri, dar, surpriza, si aici s-au lovit de niste angajati care ar fi vrut sa li se trimita o adresa inainte de a alerga câteva secunde prin parcarea lor. In cele din urma lucrurile s-au rezolvat si competitia s-a incheiat, sportivii fiind felicitati pentru tot efortul depus.

PUBLICITATE

Astazi, in Bacau, incepe un alt eveniment, la fel de important, respectiv Decathlon „Integrative Meeting of Friends”, organizat in premiera in România. „Anul acesta, Bacaul este onorat sa gazduiasca desfasurarea acestei competitii la care vor participa un numar de aproximativ 150 de persoane din Polonia, Austria, Ucraina si România.

Din cadrul DGASPC Bacau, participa 24 de beneficiari din centrele pentru ingrijirea si asistenta adultilor din Racaciuni, Ungureni, Filipesti, Pietricica, Darmanesti si Tg. Ocna”, a explicat Marian Vatamanescu, purtator de cuvânt la DGASPC Bacau. Sportivii inscrisi in competitie vor participa la zece probe, respectiv alergare 50 m, alergare 200 m, saritura in lungime, saritura in inaltime, aruncarea la cosul de baschet, sut la poarta, golf, bocce, aruncarea mingii de oina si aruncarea greutatii. Festivitatea de deschidere are loc la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau – Facultatea de Stiinte ale Miscarii, Sportului si Sanatatii, incepând cu ora 9.00.

Prima competitie Decathlon a fost in 1992, în Austria, iar numarul de participanti a crescut de la an la an, din 1999 devenind oficial Campionatul European al Persoanelor cu Dizabilitati. La aceasta competitie, reprezentantii DGASPC Bacau participa de 10 ani si au adus acasa multe medalii de aur, argint si bronz.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ