– Interviu cu Cristi Popovici, antrenorul echipei de fotbal Sport Club Bacau

– Cum e Sport Club acum, fata de editia anterioara de campionat? E mai slaba sau mai puternica?

Nu stiu sa va spun exact. In primul rând echipa s-a intinerit foarte mult, pentru ca fiind obligativitatea asta sa joci cu doi jucatori under 19 pe toata durata partidei, e clar, noi am incercat sa integram un numar de noua jucatori tineri, sub 19 ani. Este vorba de jucatori fara experienta care n-au jucat la echipele de seniori inca, ci doar la echipe de republicani. Sunt jucatori care trebuie sa puna si ei umarul anul asta la rezultate si la parcursul echipei. Din punctul asta de vedere putem spune ca am mai slabit un pic echipa, in schimb, nucleul de baza din sezonul trecut a ramas.

– Pe cine vedeti favorita la promovare?

Clar, Rapidul din punctul meu de vedere, urmata indeaproape de Farul, Ceahlaul chiar si Galatiul, dar Galatiul si-a pastrat mai putini jucatori fata de sezonul trecut. Rapidul s-a intarit foarte tare, chiar cu jucatori straini, deci cam cele patru si ar mai putea intra in calcule Buzaul.

– Legat de debutul in noua editie de campionat, ati afirmat ca nou promovatele se mobilizeaza exemplar la primul meci. Ce stiti despre Calarasi?

Da, la fiecare echipa care promoveaza, se produce o emulatie extraordinara in jurul ei, dovada ca la prezentarea lotului la Calarasi au fost 4000 de suporteri pe stadion, ori la Bacau, cred ca daca aduni toate etapele din ultimii doi ani, la meciurile de acasa, n-au fost 4000 de suporteri. Asa e la nou promovate cum e Calarasiul, cum e Pojorâta unde vom juca in etapa a III-a, echipe care nu au mai jucat la acest nivel, si atunci e o emulatie extraordinara. Ei au adus câtiva jucatori buni pe lânga lotul cu care au promovat, ma refer la Laurentiu Bus de la U Cluj, au un vârf foarte bun Valentin Alexandru care a mai jucat pe la Branesti, fundasii centrali, care au mai jucat prin liga I, ceea ce demonstreaza ca au luat masuri sa intâmpine bine liga a II-a. Asadar si Calarasiul s-a intarit si prin prisma asta, zic eu, va fi un inceput dificil pentru noi.

– Cum vi se pare programul din tur al S.C.-ului?

Asa cum am declarat dupa tragerea tintarului pentru noul sezon, ca un inconvenient ar fi si faptul ca jucam cu toate cele opt pretendente la play-off, jucam pe teren propriu, ceea ce poate fi si un avantaj, dar si un dezavantaj. Pentru ca daca noi reusim sa câstigam toate meciurile de acasa, ceea ce este foarte greu de realizat, atunci noi vom fi, cu siguranta, printre echipele din fata.

– Revenind la jucatorii tineri, v-ati decis care vor fi cei doi cu care veti incepe primul joc?

Nu e vorba doar de doi. Cei pe care i-am oprit in lot, dintre ei se vor gasi doi cu siguranta in teren, dar pe parcursul jocului, pentru ca ei nu sunt obisnuiti sa faca fata 90 de minute, neavând experienta, atunci cel putin patru vor juca la fiecare etapa.

– Puteti sa ne spuneti jucatorii under 19 ai Sport Clubului?

In primul rând si aici am avut o mare problema, pentru ca la Bacau, Centrul de Copii si Juniori practic nu a existat, si atunci am fost nevoiti sa cautam prin alte locuri. Am facut selectii vara asta, am vazut un numar de vreo 40 de jucatori, dar am ramas in lot cu Ciuta venit de la Iasi, Corban adus de la Moinesti, Ihnea si cu Sahru, doi jucatori adusi de la Pascani, ii avem de la Bacau pe Dima si Vlad Silviu si mai astept doi portari under 19 .

– Fata de acum doua luni echipa s-a intarit in atac, au revenit Neagu si Hurdubei, si a fost adus si Grumezescu de la Dorohoi. Care este starea lor fizica?

Hurdubei a avut sase-sapte luni in care practic nu a jucat deloc, el a plecat in ianuarie de la noi dar si a incercat sa joace la alte echipe dar nu a reusit. Acum s-a intors la echipa, s-a antrenat, la fel si Grumezescu care nu a mai jucat de trei luni si jumatate. Cei doi s-au antrenat separat si au reusit sa recupereze mult din punct de vedere fizic.

– Cum se prezinta echipa dupa ultimele amicale?

Eu am spus intotdeauna ca amicalele sunt irelevante, pentru ca echipele angrenate in jocurile de verificare ruleaza foarte multi jucatori. Eu practic am rulat la fiecare meci 22-24 de jucatori. In urma a ceea ce am vazut, eu zic ca echipa o sa arate bine in noua editie de campionat, si vom aborda toate meciurile la victorie. Vom avea meciuri frumoase anul asta la Bacau, mai ales ca vom intâlni adversari redutabili si nume mari in fotbalul românesc.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ