Ministerul Sanatatii ar putea sprijini Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti pentru realizarea investitiei „Unitate de rezonanta magnetica”. Deputatul PSD de Bacau, Miron Smarandache, a primit raspuns din partea ministrului Sanatatii, Patriciu-Andrei Achimas-Cadariu, la interpelarea trimisa pe aceasta tema si prin care se solicita suplimentarea sumelor alocate pentru anul 2016 cu trei milioane de lei.

„În acest an – a raspuns ministrul Sanatatii – la solicitarea Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti, prin Directia de Sanatate Publica a Judetului Bacau si cu avizul de cofinantare al administratiei publice locale precum si functie de evolutia procesului bugetar si de posibilitatea de sustinere financiara a costurilor, alocarea de fonduri din bugetul Ministerului Sanatatii pentru achizitionarea unei Unitati de Rezonanta Magnetica ar putea fi avuta în vedere”.

Patriciu-Andrei Achimas-Cadariu a amintit, insa, ca acestui spital i-au fost deja alocate si finantate prevederi bugetare în suma totala de 1.360 de mii de lei, pentru achizitia de echipamente si aparatura medicala.

PUBLICITATE

„Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti, al treilea ca marime din judetul Bacau, constituie un complex multidisciplinar, multifunctional, care deserveste o zona întinsa pe o raza de peste 50 de kilometri, într-o suprafata industrializata si urbanizata din cauza zacamintelor naturale existente. Necesitatea unitatii de rezonanta magnetica este bine fundamentata de conducerea spitalului si de autoritatile locale, însa eforturile acestora sunt zadarnice fara finantarea investitiei de catre Ministerul Sanatatii”.
Miron Smarandache, deputat de Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ