Dupa doua dosare pierdute in instanta, cu despagubiri de 1,5 milioane euro, Spitalul Judetean de Urgenta Bacau nu mai pare dispus sa-si asume raspunderea pentru eventuale erori medicale.

Ultimul dosar deschis in instanta impotriva SJU este al unei tinere de 25 de ani, victima unui accident de masina. Silviana B. il acuza pe medicul care a tratat-o ca a externat-o in mod abuziv, in stare grava, la doar 36 de ore de la momentul impactului si ca, astfel, s-a musamalizat accidentul rutier, iar soferul vinovat a scapat nepedepsit.

Tânara, dependenta de tratamente costisitoare si careia medicii ii recomanda sa se pensioneze, cere SJU despagubiri materiale si morale de peste 500.000 de euro. Dupa ultimele documente depuse in instanta, SJU pare sa se spele pe mâini in acest dosar si arunca raspunderea pe umerii medicului care s-a ocupat de tânara.

PUBLICITATE

Mai precis, SJU a cerut in instanta introducerea in cauza atât a medicului curant al pacientei, dr. V.C., cât si a asiguratorului malpraxis al SJU. Acestia sunt chemati in garantie de catre SJU care le cere sa achite suma stabilita de instanta, in situatia in care tânara va câstiga procesul.

Dr. V.C. a fost informat despre solicitarea SJU si, ca atare, si-a angajat avocat. Pe viitor, este posibil ca si alte cadre medicale care s-au ocupat de pacienta sa fie chemate in garantie.

Acesta este al treilea dosar in care se aduc acuzatii la adresa Spitalului Judetean de Urgenta Bacau. Anul trecut, spitalul a trebuit sa plateasca unei paciente infectate cu HIV/SIDA suma de un milion de euro, bani trimisi de Guvern din rezerva de stat.

Recent, Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronuntat in favoarea unui alt pacient infectat cu stafilococ auriu care a fost despagubit cu peste 500.000 de euro.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

 1. Este o pozitie corecta a conducerii SJU.Medicii trebuie responsabilizati pentru serviciile oferite nefiind firesc ca banul public sa fie folosit pentru acoperirea greselilor acestora in relatia cu pacientii.Cat priveste daunele obtinute, in instanta,de catre cei doi pacienti,le consider o facatura pe seama banului public.Daca toti fostii pacienti care,la externare,ar fi cerut daune,”demonstrand “ca medicii au gresit,s-ar fi terminat bugetul tarii,cu rapiditate.Medicii,daca vor drepturi-iar noi ii sustinem-trebuie sa-si recunoasca obligatiile,si,cand este cazul,sa plateasca din propriul buzunar!!!

 2. ai dreptate carcalete .. am patit pe propria pele aici la bacau … isi astepta ” dreptu” sa ma bage in seama …tot sistemu de sanantate din bacau e la pamant , ei nu se gandesc ca avem si noi guri de hranit , doar la stomagu lor se gandesc pana si o injectie bine facuta costa 10 lei .. nu imi vine sa cred in ce hal am ajuns .

 3. In strainatate (mai exact in Italia) , medicii au asigurare obligatorie(ca RCA la masini).In caz de malpraxis , se acopera daunele biologice si morale de la compania de asigurari .Aceasta la randul ei premiaza sau depuncteaza asiguratul (bonus – malus) in functie de evenimentele petrecute pe periada de acoperire a contractului.

  • Ai idee cat costa o astfel de asigurare acolo si cat costa aici?
   Si aici riscurile sunt mult mai mari.
   Acolo si spitalul are o asigurare serioasa nu ca la noi facuta la 5000 eur.
   Sa fie sa o puna la dosar cand semneaza contractul cu casa de asigurari si gata.

 4. Si in Romania medicii si asistentele platesc din buzunar asigurari de malpraxis dar In alte tari companiile de asigurari sunt mai ” serioase ” si se implica , nu dau bir cu fugitii ..

 5. La noi in spital trebuie sa le bagi spaga in buzunar si daca vrei sa iti faca un calmant dapai daca vrei sa te internezi pentru o problema de sanatate mai grava :)))

LĂSAȚI UN MESAJ