– Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Bacau risca sa fie executat silit daca nu plateste suma de 521.600 euro pe care un bolnav infectat cu stafilococ auriu a câstigat-o, prin hotarâre judecatoareasca definitiva, drept despagubiri morale si materiale – pe 12 iunie, executorul va pune poprire pe conturile spitalului

Hotarârea judecatoreasca prin care instantele i-au dat dreptate, rând pe rând, lui Ovidiu Istrati, bolnavul infectat cu stafilococ auriu, a ramas definitiva la inceputul anului, când Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, de la primul termen, recursul SJU.

Spitalul a avut termen sase luni ca sa plateasca despagubirile cuvenite pacientului, insa pâna in acest moment din conturile SJU nu a fost virat niciun leu. Ba mai mult, conducerea spitalului a mai cerut o pasuire de doua luni, pe care avocatul lui Ovidiu Istrati nu a fost dispus sa o accepte. Si asta pentru ca SJU a fost somat sa plateasca suma inca din decembrie anul trecut, când hotarârea devenise executorie.

PUBLICITATE

La acel moment, managerul SJU, Adrian Popa, declara ca spitalul nu are posibilitatea sa plateasca despagubiri de asemenea valoare si ca singura speranta este tot la Guvern, care a trimis, din rezerva de stat, si banii pentru despagubirile (de 1 milion de euro) in cazul bolnavei cu HIV/SIDA. Dupa cele sase luni in care SJU ar fi trebuit sa faca rost de fonduri, Ovidiu Istrati nu doar ca nu si-a primit sumele câstigate in instanta, dar i se serveste aceeasi poveste – spitalul nu are bani si risca sa-i fie blocata activitatea daca i se pune poprire pe conturi.

Din acest motiv, cere o pasuire de inca doua luni. Avocatul bolnavului nu a fost de acord si a cerut executorului sa puna poprire pe conturile SJU dupa data de 12 iunie. Curios este ca, dupa tratativele purtate cu executorul, managerul SJU, Adrian Popa, nu prea a inteles ca asa stau lucrurile. Din contra, el sustine ca a gasit intelegere si ca i s-a promis ca nu vor fi blocate conturile spitalului.

“Nu am facut nicio plata pâna acum pentru ca nu am avut bani. Insa am avut discutii cu executorul si i-am explicat ca am procedat ca in cazul bolnavei cu HIV, ca am facut solicitare la Guvern pentru a ne trimite bani din rezerva de stat, insa cererea noastra nu a intrat inca in sedinta de Guvern. De aceea mai avem nevoie de o pasuire de doua luni. A fost intelegator executorul si avem o intelegere verbala sa nu ne blocheze conturile pentru ca nu este rea vointa. Daca se va pune poprire pe conturi, vom face tot posibilul sa nu fie afectata activitatea spitalului. Variante multe nu prea sunt, doar sa contestam in instanta. Dar nu cred ca se va ajunge la asa ceva, pentru ca eu cred ca am gasit intelegere.” Adrian Popa, managerul SJU Bacau

Sunt 7 ani de când Ovidiu Istrati (28 de ani) se lupta cu bacteria luata din Spitalul Judetean Bacau, unde a ajuns în urma unui accident de circulatie. Infectia s-a cronicizat intre timp si este rezistenta la antibiotice, iar numeroasele interventii chirugicale in spitale din România si din strainatate nu au avut niciun rezultat. Istrati a ramas infirm pe viata si este încadrat în grad II de invaliditate, cu o pensie de 268 lei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

11 COMENTARII

  1. din care 50 % din suma revine SRI care a fost in spatele acestui boom judiciar ….:) incredibil…..sunt fff curioasa cat a castogat avocatul ca ONORARIU DE SUCCES 🙂 poate ne spune si noua dar este..strict confidential, desigur 🙂

  2. @cristi si jon…ohhh, au iesit agentii din barlog ? inseamna ca am nimerit-o 🙂 ceva comentarii la articol ? sau DOAR atacuri la persoana mea pret…ioasa 🙂 ?

  3. “Reusitele”in instanta ale celor doi beneficiari “imbolnaviti”in timpul unor spitalizari, inseamna plati facute din banul public!!! Cum oare s-a putut demonstra ,chiar dupa ani buni,ca SJU,ca institutie,se face vinovat??? Limbajul suburban,denota lipsa crasa de educatie si presa ar trebui sa cenzureze comenteriile lipsite de echilibru si bun simt!!!

  4. obiectiva, daca erai tu in locul bolnavului nu cred ca mai aveai curiozitati in ceea ce priveste onorariul, si puteai fi om sa te gandesti la suferinta provocata, dar asa……….

  5. 1.Spitalul are o asigurare de malpraxis corect facuta si la un asigurator dintre cei seriosi?
    2.O parte din bani nu se pot lua si de la CA care a incasat o caruta de bani pentru rezultate “exceptionale”?

  6. atat pot sa va zic ….. sssshhhhh…. ca bate-ti campii…. daca a-ti stii ce bataie este pentru conducerea acestui spital din partea partidelor… vai vai vai.. se spala bani frumosi acolo… firme de medicamente, de curatenie, de modernizari, este o paine de mancat dar DNA Bacau doarme sau se face ca doarme ca inca nu i-au prins

LĂSAȚI UN MESAJ