Actualul Spital Judetean Bacau – asa cum era numit la infintare, implineste, duminica, 24 iulie, 110 ani de când functioneaza in cladirile proprii. Pe 24 iulie 1906 era pusa piatra de temelie la cladirea care se construia pe Calea Marasesti si in care institutia spitaliceasca avea sa functioneze efectiv de la 1 octombrie 1908, in trei pavilioane – central, administrativ si contagioase.

Spitalul din Bacau a functionat, din 1857 ca spital principal, apoi ca spital municipal, când era administrat de primarie si era amenajat in casele donate de familia Pavel si Ana Cristea. Din 1865 a intrat sub administrarea Prefecturii judetului Bacau.

Dupa 1908, spitalului i-au fost adaugate mai multe anexe, iar pavilioanele existente au fost modificate. Fostul primar Costache Radu scria in cartea sa „Bacaul de la 1850 la 1900” ca de la inceput noul spital dispunea de 40 de paturi, dar in 1938 erau consemnate 110 paturi.

PUBLICITATE

In cei 110 ani de la construire, evolutia institutiei a fost pe masura evenimentelor vremeii, dar si a dezvoltarii medicinii si a interesului pentru sanatatea populatiei. Au fost adaugate sectii medicale noi, au fost construite sau renovate spatiile de care dispunea.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Oare nu se vede nimic din toate realizările de cel puțin din ultimii zece ani?oricum cind va este rău tot la serviciile medicale Din Sju apelați ……

  2. Dar tot ce s a făcut bine cel puțin in ultimii zece ani ani nu se vede?culmea este ca atunci cind aveți o problema de sănătate tot la Sju Bacău veniți….

LĂSAȚI UN MESAJ