La mijlocul acestei saptamâni, un pacient, in vârsta de 65 de ani, care suferise un infarct miocardic acut a fost preluat de un elicopter Smurd si transportat la o clinica de specialitate din Iasi.

Pentru astfel de bolnavi un transport pe calea aerului face diferenta dintre viata si moarte, iar de la inceputul acestui an, Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Bacau a solicitat elicopterul medical in peste 100 de cazuri.

„Pacientii a caror viata este pusa in pericol iminent intra in categoria pacientilor critici asta insemnând ca au prioritate absoluta inaintea oricarui alt pacient care se prezinta in serviciul de urgenta. In special cei cu infarct sunt transportati de urgenta la cea mai apropiata clinica specializata in interventii chirurgicale cardiovasculare, respectiv la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi”, a declarat Mirela Romanet, purtator de cuvânt la SJU Bacau.

Cu cât bolnavul ajunge mai repede intr-o astfel de unitate medicala cu atât sansele pentru salvarea sa sunt mai mari. Dintre cazurile care au necesitat transfer cu elicopterul de la Bacau catre alte centre medicale specializate cele mai multe au fost de infarct.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ