Spitalul Orasenesc Buhusi a incheiat recent un protocol de colaborare cu Ministerul Sanatatii, din perspectiva derularii unui program pilot al mecanismului de feed-back al pacientului.

Au fost alese pentru acest proiect pilot un numar de cinci spitale orasenesti, municipale si judetene, care, in perioada derularii contractului, vor asigura inregistrarea datelor de contact ale pacientilor in conformitate cu Legea 677/ 2001.Satisfactia pacientilor externati va fi evaluata folosind chestionare trimise prin SMS si/sau e-mail. Dupa incheierea acestui program pilot, metodologia va fi extinsa la nivel national.

„Alegerea institutiei noastre pentru acest program pilot nu este intâmplatoare. In anul 2015, in cadrul conferintei de inchidere a proiectului «Buna guvernare prin integritate si responsabilitate in Sistemul de Sanatate Românesc», am fost prezentati ca «Modelul Buhusi» in ceea ce priveste colaborarea autoritatilor locale cu spitalul.

Este o onoare pentru noi faptul ca suntem inclusi intr-un asemenea proiect pilot impreuna cu alte institutii de la nivel national si o recunoastere a faptului ca in acest spital pacientii sunt bine primiti si tratati.

In ultimii ani, institutia noastra a fost un exemplu de urmat pentru alte spitale. Pe aici au trecut, pentru a invata din experienta noastra, echipe manageriale, medici, cadre medii sanitare, economisti, juristi din mai multe judete ale tarii, inclusiv de la spitale de grad superior”, motiveaza Constantin Poiana, manager de calitate, desemnarea spitalului buhusean in acest program pilot.

„Buna colaborare pe care o avem cu Ministerul Sanatatii, cu cei din Compartimentul de integritate, ne ofera puterea de a merge mai departe, ne face sa asezam intotdeauna in fata moto-ul «Prioritatea noastra este pacientul».

Ca echipa manageriala, incercam sa implementam cele mai realiste si moderne politici de sanatate, facem tot posibilul pentru a creste gradul de satisfactie al pacientilor, atât prin calitatea conditiilor hoteliere, dar si prin acordarea unor servicii medicale de calitate.

Vrem sa dezvoltam continuu structura spitalului, sa introducem specialitati noi, sa atragem si alti medici, chiar in conditiile in care exista un deficit al acestora la nivel national”, ne-a spus dr. Toron Mouhannad, managerul spitalului buhusean.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE