3 octombrie 2023

Spitalul buhusean a devenit centru de interes national

HomeActualitateSpitalul buhusean a devenit centru de interes national

Spitalul buhusean a devenit centru de interes national

Spitalul Orasenesc Buhusi este curtat in ultimul timp de manageri din foarte multe spitale. Acestia doresc sa afle amanunte din perspectiva certificarii ISO si acreditarii CoNAS, experiente incununate cu succes la Buhusi.

Deja, au fost aici, in vizita: medici si asistente sefe de la Spitalul Municipal Onesti; medici, asistente sefe, juristi, economisti de la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, in doua etape; medici, asistenti, economisti de la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau; medici, asistente sefe, economisti, juristi de la Spitalul Orasenesc Tg. Neamt, in trei etape. Exista solicitari pentru asemenea vizite si de la alte spitale din judetele Bacau, Neamt, Mures, Calarasi.

,,Aceasta atentie ne onoreaza, ne bucura, intrucât astfel si munca noastra este recunoscuta la nivel national. Asteptam si vizita presedintelui CoNAS, dr. Vasile Cepoi”, spune ing. Constantin Poiana, manager de calitate. ,,Este de apreciat faptul ca am reusit sa ne mobilizam,  sa lucram in echipa, sa devenim un exemplu de urmat pentru altii”, adauga dr. Toron Mouhannad, managerul institutiei, care precizeaza ca spitalul nu a facut rabat de la cerintele CoNAS, nici dupa acreditare, motiv pentru care in ultimele trei luni acesta are o adresabilitate foarte mare, dubla fata de serviciile contractate cu C.J.A.S. Bacau.Bolnavii sunt strict selectati, dar cazurile care necesita internare nu pot fi refuzate. Pacientii nu vin numai din zona arondata, ci si din Bacau, din judetele invecinate. Ei au aflat ca aici au parte de servicii medicale de calitate, de personal bine pregatit si de conditii hoteliere foarte bune (in fiecare salon exista tv, frigider), temperatura in saloane este optima, 24 – 26 grade (acest lucru fiind posibil dupa instalarea de centrale termice pe fiecare etaj), apa calda nu lipseste, mâncarea este calitativ superioara fata de anii anteriori, conditiile de igiena respecta standardele de calitate.

Managerul spitalului nu uita sa precizeze ca ,,efortul salariatilor a fost sustinut admirabil de Consiliul local Buhusi, de primarul Ionel Turcea”. Se spera ca toate aceste realizari, dar si altele ( I.C.M. mult mai bun decât anul trecut, gradul ridicat de ocupare a paturilor, paturi de internari de zi in plus, specialitati noi), vor avea urmari fericite din perspectiva incheierii contractului cu C.A.S. Bacau, intrucât, fara o finantare mai buna decât pâna acum, n-ar fi posibila o continuare a activitatii la standardele superioare de care este capabil spitalul buhusean. Speranta indreptatita, motiv pentru care vom urmari cu interes cum va fi zamislit chipul noului contract.

Alte titluri
Alte titluri

Trafic restricționat în zona Orizont. Primăria a uitat să anunțe din timp

Strada Pictor Andreescu din Bacău a fost închisă circulatiei...

Simpozionul Național „Vasile Pârvan”, sub semn aniversar

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhivele...

„Serile pianistice” la Centrul de Cultură „George Apostu”

Centrul de Cultură „George Apostu” în parteneriat cu Asociația...

Sărbătoare a sufletului și a spiritului la Bogdana

Editura și tipografia „Magic Print”, din Onești, au lansat,...

Ultimele știri