Zeci de elevi de la șapte școli din județul Bacău și din Chișinău au marcat, marți, 3 decembrie, la Școala Gimnazială Specială „Maria Montessori”, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. La eveniment au venit elevi de la Școala Gimnazială Specială „Maria Montessori”, de la Școala Auxiliară nr. 7 din Chișinău, dar și de la școlile gimnaziale „Dr. Al. Șafran”, „Nicolae Iorga”, „Domnița Maria” și „George Bacovia” din Bacău și de la Școala Gimnazială din Luizi-Călugăra.

Elevii, coordonați de profesorii lor, au prezentat un emoționant spectacol artistic, în care au fost interpretate melodii populare și colinde specifice finalului de an, pe care l-au intitulat „Din inimi pentru inimi, de 3 Decembrie – Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități”. Costumați în straie autentice portului popular românesc, elevii de la Școala din Luizi-Călugăra au încins și o suită de dansuri populare, pe melodii moldovenești.

„Am organizat activitatea într-o zi specială pentru noi – ne-a declarat Daniela Burghelea, profesoară de psihopedagogie specială, profesor nevăzător. Elevii cu deficiențe de vedere și asociate au pregătit și o expoziție cu lucrări realizate în acest an calendaristic în proiectul educațional «Din cufărul bunicii», proiect coordonat de mine și de profesoarele Desdemona Starparu și Ancuța Cotrubaș. În expoziție sunt și lucrări ale copiilor de la Școala Auxiliară nr. 7 din Chișinău”.
Elevii au fluturat pe tot timpul spectacolului baloane sub formă de inimioare, dar și inimioare de carton colorate în roșu, iar la final s-au primit în dar, de la organizatori, coșulețe cu bomboane.

„Activitatea a fost organizată la clasa de nevăzători coordonată de profesoara de psihopedagogie specială Daniela Burghelea, și ea fiind un profesor nevăzător. Clasa a fost înființată acum câțiva ani, la solicitarea părinților din județ care nu aveau nicio oportunitate în școlarizarea copiilor cu deficiențe senzoriale de vedere asociate”.
Adrian Năstac, directorul Școlii Gimnaziale Speciale „Maria Montessori”


PUBLICITATE