A fost sarbatoare mare vineri dimineata, pe 18 decembrie, incepând cu ora 10.30, in holul mare al Colegiului National “Vasile Alecsandri” Bacau. O sarbatoare frumoasa, plina de cântece, de voie buna, de bucurie, dar si de miros de brad si colacei. O sarbatoare a elevilor oferita cu mult drag si talent profesorilor lor, intr-un spectacol de sfârsit de an, din care nu au lipsit colindele, doinele, traditiile, Capra, Plugusorul si dansul popular. Serbarea de Craciun a fost deschisa de Ansamblul Coral al colegiului, care a oferit publicului cântece din repertoriul traditional, sub indrumarea prof. Irina Negrea. A urmat un moment emotionant de colinde ce a apartinut unor oaspeti speciali – copiii de la Centrul rezidential “Ghiocelul”.

“Participa toti elevii colegiului nostru, intr-un spectacol pregatit de consilierul educativ prof. Ionela Tuduriu. Mosul a venit pentru noi si cu daruri frumoase, cu premii si rezultate foarte bune la olimpiadele judetene si concursurile internationale care s-au desfasurat in aceasta luna. Deja ne putem bucura de doua calificari la Olimpiada Nationala de Lingvistica, dar si de un premiu international la un concurs de proiect. Lor li se adauga alte numeroase premii II si III, dar si mentiuni”, a declarat prof. Calin Boamba, directorul Colegiului National “Vasile Alecsandri”.

Timp de aproape doua ore, elevii au intretinut atmosfera de sarbatoare cu cântece si dansuri atât traditiile românesti, cât si din cele internationale. Au fost pe rând, Ansambul “Ciucurelul”, condus de prof. Mitica Pricopi, eleva Elisa Rosu (clasa a XI-a A), cu colinde si melodii populare, clasa a V-a A, coordonata de prof. Georgeta Marinescu, cu traditiile franceze “Le petit Papa Noel” si eleva Celian Sandu (clasa a XI-a A), cu “Les anges dans non campagne”, dar si elevii de la clasele a V-a A si a V-a B, condusi de profesorul Mariuca Paduraru, care au adus in colegiul bacauan colindele cântate in limba germana.

A urmat eleva Sorina Ardeleanu, de la clasa a VI-a, cu melodia “Walking in the air”, apoi sensibila si talentata eleva Adriana Alexandra Tudor, câstigatoare a numeroase premii la pian, care l-a adus pe Beethoven prin interpretarea “Beethove’s Slience” de Ernesto Cortazar. Si prof. Adriana Macinca impreuna cu patru eleve a oferit un frumos moment de folk, iar totul s-a incheiat cu Capra si Plugusorul, cântate din suflet de elevii clasei a VI-a coordonat de prof. Oana Jugariu.

[wonderplugin_gallery id=”415″]

“Ne dorim si va dorim tuturor, un 2016 mai bun si plin de rezultate frumoase”, a fost urarea de final.
Detalii de la eveniment, in editia de luni, 21 decembrie, a cotidianului Desteptarea.PUBLICITATE