Un nou scandal privind defrisarea spatiului verde dintre blocuri este in plina desfasurare, zilele acestea, in zona strazii Mioritei. Sub drujbele unei echipe de muncitori au cazut mai multi arbori, pentru a face loc unei parcari betonate.

Situatia pare trasa la indigo cu un eveniment similar de la intersectia strazilor 9 Mai cu Mioritei, unde o alta portiune de spatiu verde a fost rasa si inlocuita cu o asa-zisa parcare ecologica.

Noua defrisare a strârnit furia locatarilor. „Aici aveam si noi tei, stejari si brazi, vreo 30 de copaci care ne ajutau sa respiram un aer cât decât mai curat. Nu e de-ajuns praful si mirosul de grajd care ne-a invadat toata vara de la fermele Agricola? Erau singura oaza de verdeata din jurul nostru. Aici se mai jucau si copiii nostri, ca in alta poarte nu mai au unde.

PUBLICITATE

Pentru ca la fel s-a intâmplat si la blocul de vizavi unde stau pensionari si care nu au avut nicio reactie, ca, deh, au stat 60 de ani cu ochii in pamânt, la fel fac si acum”, spune Maria Cosma, locatar pe strada Martin Horea nr. 22.

Primaria considera insa justificata interventia muncitorilor. „Este vorba, de fapt, de reamenajarea spatiilor verzi de pe Mioritei, in cadrul unui mai amplu program de sistematizare. Proiectul prin care aceasta artera si zonele adiacente au fost modernizate prevede amenajarea a 700 de locuri de parcare.

Taierea arborilor este ultima optiune care se ia in calcul, dar trebuie stiut ca, la finalul lucrarilor, vor fi mai multi arbori plantati decât ceea ce s-a taiat”, a spus Ionut Tomescu, purtatorul de cuvânt al Primariei Bacau.

De mentionat ca, in aceeasi zona, dar si in alte cartiere, are loc in aceasta perioada o actiune de toaletare a arborilor. (O.P.)


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ