Gardul Parcului Trandafirilor, pe latura dinspre strada Mihail Kogalniceanu, a fost desfiintat de lucratorii de la Spatii Verzi. Astfel, zona verde va fi mai deschisa, mai accesibila si cu o estetica evident imbunatatita.

“Era un gard din fier forjat, ruginit. A existat ideea sa se puna un gard nou, in genul celui de la Scoala 19, dar s-a renuntat si cred ca este mai bine asa. Vrem sa aplicam acelasi concept ca si la Parcul Catedralei, unde nu exista gard si lumea apreciaza acest lucru”, a spus Garbriel Gritcu, directorul Directiei de Servicii Publice din cadrul Primariei Bacau.

O alta noutate pe care Directia Servicii Publice o va pune in practica zilele acestea este un nou spatiu de joaca in Parcul Cancicov, destinat celor mai mici prichindei, de vârsta aproximativ pâna la opt ani.

PUBLICITATE

Joi au inceput deja lucrarile de amenajare, prin demolarea meselor de beton amplasate in apropierea iesirii de la Teatrul de Vara. Mesele fusesera cândva destinate amatorilor de sah si table, dar nu erau mai deloc frecventate, intrucât jucatorii se adunau indeobste laa locul amenajat lânga actualul loc de joaca.

“Vrem sa le oferim celor mai mici un spatiu doar al lor, fiindca in actualul loc de joaca se aduna laolalta si copii mai mici, si mai mari, si de liceu”, a spus directorul Gritcu.
In apropierea noului spatiu de joaca se va amenaja si un loc pentru sahisti si tablagii, realizat in regie proprie de catre Directia de Servicii Publice, si dupa un concept propriu, ce include o podea din butuci si alte surprize confortabile.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. De felicitat deschiderea spatiilor verzi catre trotuare !!! Daca schimbarea in bine a imaginii orasului este o prioritate acum, va rog, salvati CASA de CULTURA ” Vasile Alecsandri” ! Ce se intampla pe fatada de acces este ingrijorator ! Cine ne spune cand vom descoperi treptele generoase din travertin, ascunse de structura degradata si degradanta din lemn…?

  2. Laudabila initiativa.In paralel actiuni hotarate a autoritatilor impotriva proprietarilor de caini si impotriva celor care arunca deseuri pe jos sau scuipa seminte etc….Altfel extinderea spatiilor verzi e o risipa de timp si bani.

  3. Ar fi bine ca desființarea gardurilor să se extindă și în jurul blocurilor. Unii și-au făcut adevărate moșii, cu garduri înalte, sârmă ghimpată, beciuri în fața blocului (Miron Costin, pe alee)- sunt stăpâni în bună regulă, fără drept. Spațiu verde, cu un gard viu, un pom, poate fi o alternativă MULT MAI CIVILIZATĂ.

LĂSAȚI UN MESAJ