– printre hoti se numara si fosti oameni ai strazii care comit faptele pentru a face rost de mâncare sau de bani

Cele mai vulnerabile zone din municipiul Bacau, in ceea ce priveste furturile din societati comerciale, sunt Milcov-Alecu Russo, preferata de indivizi care locuiesc in cartierul Izvoare, si Mioritei – 9 Mai, „gestionata” in special de cei de pe strazile Vântului si Nicu Enea.

Acestia dau spargerile la adapostul intunericului si in câteva minute pot pleca cu bunuri in valoare de câteva mii de lei, pe care le vând apoi pe mai nimic. Asa s-a intâmplat recent si pe strada Mioritei, unde intr-un interval scurt de timp doua magazine si un chiosc au fost sparte. La una dintre spargeri, o batrâna care locuieste in blocul de vizavi a vazut tot filmul.

PUBLICITATE

„Erau trei tineri. Unul a ramas in fata si ceilalti s-au dus prin spate. Au venit cu ceva si au spart usa, au deschis, au intrat, au stat cât au stat si au iesit, dar s-au dus tot prin spate. Dupa zece minute au aparut iar, s-au urcat intr-un taxi si au plecat. Mi-a parut rau ca n-am avut bani pe telefon sa sun la Politie, ca ii prindea. Inainte cu ceva timp au incercat sa sparga un alt magazin de alaturi, dar atunci am sunat si au venit politistii”, ne-a povestit Georgeta T.

Majoritatea furturilor sunt savârsite de tineri cu vârste cuprinse intre 16 si 21 de ani, unii dintre ei fosti oameni ai strazii, care prefera sa sparga magazinele cu expunere stradala sau chioscurile de unde sustrag alcool, tigari, produse de subzistenta si tot ce poate fi valorificat ulterior. Au fost si situatii in care au furat de foame, doar faina si malai.

Oficialii de la Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Bacau spun ca furturile din societati comerciale sunt in scadere. In 2014, in municipiul Bacau, s-au inregistrat 525 de fapte, cu tot cu furturile de pe raft, in scadere cu 31 la suta fata de 2013, când au fost 716 fapte, iar din total doar 99 au fost furturi prin efractie, in scadere de la 171 de cazuri.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  1. Tiganimea de pe Nicu Enea( blocurile din stanga cum mergi dinspre V.Bistritei spre Kaufland ) spaima zonei ! Acolo salasuiesc infractorii . Chiar nu se gaseste ac de cojocul lor ?? Politia ce face ? Jandarmeria ce face ??

LĂSAȚI UN MESAJ