19 aprilie 2024
Top StorySoseaua de centura, blocata de ancheta DNA

Soseaua de centura, blocata de ancheta DNA

S-ar putea spune ca bacauanii nu au noroc in privinta investitiilor in infrastructura rutiera. Mai exact, nu vor scapa prea curând de traficul infernal din oras din cauza ca lucrarile la soseaua de centura intârzie.

Vina ar apartine unora care au cerut o spaga de 4 milioane de dolari de la Eko Insaat Ve Tic AS, firma din Turcia care a câstigat licitatia, iar aceasta a sesizat DNA. Am cerut lamuriri de la presedintele Consiliului Judetean (CJ) Bacau, cel care a pledat mult pentru realizarea investitiei.

“Eu nu am nicio legatura cu asta si nici nu stiu prea multe. Stiu doar ce mi-a spus o doamna, Popovici, care a fost avocat al firmei si translator la semnarea contractului. Exista un schimb de mesaje, de mail-uri, nu stiu exact… Se pare ca e vorba despre o persoana din Bacau si doua din Piatra Neamt”, a explicat Dragos Benea, presedintele CJ Bacau.Intre timp, actionariatul firmei turcesti s-a schimbat, insa cercetarile DNA continua.

Intrebarea este daca acest dosar va intârzia demararea lucrarilor de executie a soselei de centura.

“Orice ancheta a DNA poate influenta o investitie, iar daca este real ce s-a sesizat vor exista niste efecte. Ce va pot spune eu, in mod cert, este ca persoanele acuzate nu sunt din zona CJ Bacau, nici din zona PSD” , a declarat Dragos Benea.

O istorie zbuciumata

Despre proiectul variantei ocolitoare a Bacaului se vorbeste de prin 2004. A fost data ca sigura de Orban, apoi “finantata” de Boc si chiar “inaugurata” de Tariceanu, desi nici nu fusese inceputa. In fine, in aprilie 2013 a fost demarata licitatia, dar au urmat alte amânari din cauza contestatiilor, de data asta.

Au fost depuse zece oferte, câstigatoare fiind cea a companiei Eko Insaat Ve Tic AS. Rezultatul a fost contestat de firme din grupul Max Boegl România – Astaldi SpA, de trei ori. Instanta a decis ca soseaua sa fie construita de Eko Insaat Ve Tic AS.

Pe 1 aprilie 2015, in prezenta lui Victor Ponta, prim-ministrul României, si a lui Ioan Rus, ministrul Transporturilor, a fost semnat contractul de executie. Când credeam ca nimic rau nu se mai poate intâmpla si ca Bacaul va avea sosea de centura, a aparut sesizarea privind spaga.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri