Colegiul Tehnic de Comunicații „N.V.Karpen” Bacău a implementat o soluție inedită pentru cei 240 de elevi de liceu și de școală profesională, care stau la cămin: bufet suedez all inclusive la micul dejun. „Este cea mai bună schimbare.

Acum colegii din cămin pot mânca pe săturate ce vor. Unora poate nu le plăcea ce dădea într-o dimineață și plecau flămânzi la școală, unii poate nu se săturau și le era rușine să le spună doamnelor de la cantină că mai vor o porție. Acum toți își aleg ce să mănânce și cât să mănânce. Mi se pare o idee fantastică acest bufet suedez” , ne-a spus Georgiana Solomon, una dintre elevele „beneficiare”.

Spusele ei au fost aprobate de toți colegii săi. „După ce s-a pus în practică această idee, numărul colegilor din cămin care vin dimineața la masă a crescut vizibil.

Acum ne putem alege ceea ce ne place, din diferitele sortimente de produse”, a adăugat și Mihaela Onofrei, din clasa a XII-a. Pe tăvi imense sunt servite tot felul de bunătățuri: cașcaval, salam, cârnăciori, ouă, roșii, lapte cald, ceai, cafea, fulgi de porumb, unt, gemuri, plăcinte proaspete, pâine (care poate fi și prăjită la un aparat special) … cam tot ce se poate mânca la micul dejun.

Iar servirea respectă toate regulile de igienă! La cantină, se pot lua și prânzul, și cina, dar în regim normal, la porție. Tot aici mănâncă și cei 120 de preșcolari de la grădinița colegiului, dar care au un meniu adecvat vârstei lor.

„Am ales acest mod de servire a micului dejun pentru că este este unul modern și eficient care vine în sprijinul elevilor, acoperind o gamă largă de preferințe și obiceiuri alimentare, care poate crește atractivitatea cantinei-restaurant în rândul beneficiarilor!”
Prof. Remus Cazacu, directorul colegiului