Coșmarul șoferilor care locuiesc și circulă prin municipiul Bacău va dispărea în vara aceasta. Gurile de canal și capacele de cămin care nu sunt situate la nivelul străzii reprezintă adevărate capcane și distrug rulmenții, direcția, bucșele, roțile.

Și de la pietoni am primit reclamații, de-a lungul timpului, aceștia acuzând că s-au ales cu vânătăi sau entorse. S-a ajuns în astfel de situații din cauză că fie capacele s-au degradat în timp, fie constructorii care au asfaltat străzile sau au montat pavele nu au finalizat lucrarea. Viceprimarul Constantin Scripăț dă asigurări că toate capacele de cămin, gurile de scurgere și răsuflătorile de gaze de pe carosabil și de pe trotuare vor fi ridicate la cotă.

„Țin foarte mult la acest proiect deoarece rezolvă situații care au dat multe bătăi de cap șoferilor și au generat costuri suplimentare, a declarat viceprimarul. Din acest motiv, voi supraveghea personal derularea lucrărilor.”

PUBLICITATE

Vor fi ridicate la cotă 302 de capace de cămin (ceea ce va costa 319.673 de lei), 725 de răsuflători de gaz (63.198 de lei) și 251 de guri de scurgere (185.873 de lei). Valoarea totală a lucrărilor va fi de 682.493 lei, inclusiv TVA. Durata contractului este de patru luni. „Am început deja lucrările pe str. Gării, Mihai Eminescu, Neagoe Vodă, Banca Națională și Tolstoi, a declarat Constantin Scripăț. Vom continua în tot orașul, după un program bine stabilit și după priorități.”

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

28 COMENTARII

 1. Da, pe Tolstoi la intersetia cu Bucegi acolo unde carosabilul s-a lasat si in curand o sa apara o mare gaura, precum si strada Letea plina de gauri si denivelari ……

 2. Bineinteles, tot pe banii nostri, cand, in mod normal, firmele constructoare sau distribuitoare (ca Eon) trebuiau obligate si verificate si sanctionate sa-si lase treaba terminata. Dra comoditatea si, probabil, compromisurile edililor..le platim noi.

 3. IN SFIRSIT, EXISTENTA UNEI NOI ECHIPE IN CONDUCEREA ORASULUI INCEPE SA SE VADA…SINT SOFER DE TAXI SI AM OBSERVAT CA SE LUCREAZA REPEDE SI BINE. ESTE O LUCRARE F. IMPORTANTA SI NEGLIJATA DE VECHEA ADMINISTRATIE. FELICITARI.

 4. Vorbe, vorbe care nu il costa nimic pe cel care le arunca .
  A cata oara ni se promite asta? Care este motivul pentru care atunci cand se face o lucrare nu se ridica si capacele la nivel?
  Pe Banca Nationala s-au ridicat si plombele respective au rezistat un an si acum o luam de la capat tot pe banii nostri.
  Ocoliti George Bacovia !!!!

 5. Sa va fie rusine! Si fostilor edili si actualilor si sa ajungeti clienti fideli ai DNA,urarea mea,pentru ca aceasta lucrare o faceti de doua ori pe an:o data primavara si o data spre toamna.

 6. Sa nu uitam de lucrarile de la retelele de termoficare lasate nefinalizate. S-a acoperit cu pamant si o data cu topirea zapezii au devenit mlastini. Au spart beton, asfalt si au acoperit cu pamant. De exemplu zona Aleea Aviatorilor. Cine face receptia acestor lucrari ?!? In scurt timp nu mai putem iesi dintre blocuri.

 7. Ar trebui facuta o ancheta pentru cel care a semna incheierea lucrarii cu firma de constructii, si la puscarie cu ei….aaa dar nu se poate ca isi dau legi favorabile care sa scape. Cu parere de rau spun ca , suntem o tara condusa de hoti si criminali care vor sa ne bage pe toti in pamant! Votatii in continuare

 8. Foarte bine ca se ridica.
  Intrebarea e daca se ridica si canalele pe care FayrPlay trebuia sa le ridice la precedentele asfaltari, cele pentru care a incasat banii deja, sau se fac acum pe alti bani…

 9. 150.000 EUR pentru niste lucrari care trebuiau facute de cei care au realizat asfaltarile? Ba, ejti neboon? pai numai pe Bancii i-am vazut de vreo 2-3 ori facand si refacand gurile alea de canal.

 10. Adevaratul cosmar este lipsa locurilor de parcare si traficul infernal, probleme care or sa se accentueze odata cu anularea taxei de mediu de la inmatriculari si cresterea numarului de masini. Au fost proiecte in acest sens dar abandonate atat de vechea cat si de noua administratie. Prin presa vad ca sedintele de consiliu sunt prilej de a se certa intre ei in loc de a se pune de acord in gasirea unor solutii.
  150.000 eur e enorm, aceste lucrari trebuiau facute de cei care au asfaltat, incluse in aceeasi lucrare.

  • Inteleptule, ceea ce nu e bine e faptul ca se face pe banii nostri in loc sa se faca pe banii celor ce nu si-au facut treaba. Sa-ti explic pe silabe ?

 11. 10000 bucata!!! (Probabil f TVA) :)))) Hai ca sunteți tari! Câte guri flămânde din campania electorală mai trebuiesc hrănite! Șifonarea banutului contribuabilului!

 12. Unde e logica?!abia ai turnat stratul de uzura si din urma te apuci sa tai asfaltul (4 rosturi la fiecare canal,caseta de gaz,gura de scurgere)si apoi te miri ca de ce rupi masina?!
  Dar oare lucrarile astea nu le verifica nimeni?nu exista diriginti de santier ?
  Lucrari executate in bataie de joc…

 13. E bine ca se face. Hai sa vedem cat se face sa observam ce se face si in anii in care nu este campanie electorală. Cred ca cei care fac santuri si aduc la nivel carosabilul cum era inainte au doar obligatia aceasta de a plomba si nu de a oferi garantie pentru ani de zile care vor urma si sa plombeze la nesfarsit.

 14. Domnul viceprimar de 3lei! Lucrarea trebuia făcută de firma care asfalta la momentul respectiv…nu o faceți acum…iar după asfaltare rămâne aceeași problemă.

 15. Cum a ieșit noul primar s.au ridicat la nivel gurile de scurgere pe 9 mai intre tic tac și cascada pe direcția sud nord Acum sunt din nou lăsate. Pai ce facem ? Cheltuim 7 miliarde și la anul încă 7?

LĂSAȚI UN MESAJ