Putea sa scape cu o amenda, dar s-a ales cu dosar penal dupa ce a incercat sa mituiasca un politist. Florin Dumitru C. (26 ani), din comuna Gârleni, a fost trimis in judecata de Parchetul Tribunalului pentru dare de mita. Pe 21 martie 2015, tânarul a fost oprit in trafic de un echipaj al Politiei Rutiere Bacau, pe strada Vadu Bistritei, pentru ca circula fara sa poarte centura de siguranta.

Stiind ca are suspendat dreptul de a conduce, Florin C. a inceput negocierile cu unul dintre politisti. I-a oferit 50 de euro si a sperat ca astfel va scapa de sanctiuni. Politistul a refuzat mita si, pentru ca soferul nu a vrut sa-i dea documentele personale si ale masinii, i-a cerut acestuia sa il insoteasca in masina Politiei pentru a face verificari in baza de date.

Politistii nu au reusit sa-l verifice pe barbat prin statie si, prin urmare, au mers cu totii la sediul Politiei Bacau. Pe drum, Florin C. s-a rugat din nou de politisti sa-l ierte, lasând de inteles ca este dispus sa le dea bani. Agentii de politie nu l-au iertat, ba mai mult, odata ajunsi la sediul politiei, unul dintre politisti a facut denunt la Directia Generala Anticoruptie – Serviciul Judetean Bacau. S-a autorizat de urgenta inregistrarea audio-video in biroul in care soferul trebuia sa dea o declaratie si, asa cum s-a banuit, barbatul a incercat din nou sa negocieze cu agentul de politie, rugându-l insistent sa nu-l sanctioneze.

PUBLICITATE

A scos din portofel o bancnota de 100 de euro, a asezat-o pe biroul politistului si, pentru ca acesta din urma nu a luat banii, a mai plusat cu 50 de euro in ideea ca-l va convinge. In birou au intrat imediat procurorul de caz si ofiteri anticoruptie care l-au prins pe tânar in flagrant. Florin C. a recunoscut ca i-a oferit bani politistului, iar dosarul lui se judeca acum la Tribunal.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

10 COMENTARII

  1. Un bou. Bacaul; e plin de tarani de prin judet, care vin si se plimba cu rablelel lor infecte prin oras, aglomereaza strazile si fac mizerie peste tot, asa cum sunt ei obisnuiti pe la ei acasa, in grajdul unde salasluiesc. Ar trebui puse bariere la intrarile in Bacau, sa fie verificati taranii astia care vor sa imputa orasul cu prezenta lor nedorita.

LĂSAȚI UN MESAJ