Este vorba despre o batrâna, in vârsta de 82 de ani, din comuna Magura, care a fost adusa la spital, de catre asistentii sociali din localitate, cu o cangrena plina de viermi, ea fiind diagnosticata cu cancer la sân.

„Tot personalul medical a fost socat de ce a vazut. A durat trei ore ca sa-i fie curatata plaga”, a declarat Mirela Romanet, purtator de cuvânt la Spitalul Judetean Bacau.

Dupa ce i s-a toaletat rana, a fost internata in Sectia Paliative. Batrâna locuia singura de mai multi ani si doar o vecina ii mai deschidea usa pentru a-i duce de mâncare si ca sa-i spele hainele.

Potrivit celor de la primaria din comuna, necroza a aparut inca din vara, dar starea i s-a inrautatit in ultima perioada.

„Am dus-o la spital, pentru ca era in stare grava. Doamna are un fiu, care lucreaza in strainatate, dar avea grija de ea o vecina. Este bolnava de mai multa vreme si trebuia sa i se puna un diagnostic, ca sa poata primi tratamentul adecvat. Au fost de la dispensar si au pansat-o, dar rana a progresat rapid in ultima vreme, i se umflase si mâna, de aceea am intervenit si am dus-o la spital”, ne-a spus Tatiana Marcu, asistent social in cadrul Primariei Magura.

Ea va ramâne acum in grija medicilor.

Alte articole