Statiunea Slanic Moldova gazduieste, in perioada 13 – 14 mai, prima editie a Zilelor medicale ale Institutului National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie (INRMFB).

Evenimentul, organizat de INRMFB, cu sprijinul Primariei orasului Slanic Moldova, este materializat sub forma simpozionului „Balneologie si Recuperare medicala”, la care participa circa 170 de specialisti din domeniu, veniti din toata tara.

Prima zi a simpozionului este dedicata temei „Protocoale de tratament balnear aplicate in statiunea Slanic Moldova – raport de eficienta si siguranta terapeutica” si temei „Actualitati privind calitatile fizico-chimice si microbiologice ale factorilor naturali de cura”.

PUBLICITATE

Ziua a doua propune spre dezbatere temele „Sincineziile in sindromul de neuron motor central”, „Update in Medicina Fizica si de Recuperare” si „Limite si provocari ale recuperarii medicale la pacientii cu osteoporoza in Statiunea Balneara Slanic Moldova”. Desfasurarea simpozionului coincide cu redeschiderea Hotelului Perla, simbolul statiunii Slanic Moldova, adus acum la sdandarde superioare si clasificat cu patru stele. Pentru zilele de 13 si 14 mai hotelul este locatia evenimentului din domeniul balneologiei.

„Ii felicit pe investitorii in modernizarea si extinderea Hotelului Perla – ne-a declarat primarul orasului, Adrian Serban -, dar si pe organizatorii Zilelelor medicale. Vreau sa scot in evidenta foarte buna colaborare cu Institutul si cu domnul director Horia Lazareascu, cu toti colegii sai, pentru ca in urma cu trei ani, prin hotarâre de guvern, s-a reusit ca INRMFB sa preia sanatoriul din Slanic Moldova. Acum avem aici una dintre cele mai performante clinici din România. Eu cred ca acesta este rolul statiunii Slanic Moldova, de a trata cu izvoarele sale naturale pe cei cu afectiuni, iar noi vrem sa facem in asa fel incât sa fie din nou statiunea plina si de turisti. Mai departe, vom face ca Slanic Moldova sa fie centrul balneologiei din România, sa fie statiunea cu care noi toti ne mândrim.”

Asupra acestui eveniment vom reveni cu amanunte in editia de luni a ziarului nostru.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ