Aproximativ 200 de pasionați de călătorii din toată țara s-au aflat, la sfârșitul săptămânii trecute, în stațiunea Slănic Moldova, pe care au ales-o pentru reuniunea din acest an a membrilor comunității „AmFostAcolo.ro”. Ei sunt numai o parte dintre cei 85.000 de membri care au postat pe acest site impresii de călătorie din peste 25.000 de destinații. Reuniunea a prilejuit organizarea primei Gale de Excelență pentru premierea unităților de cazare din județul Bacău. Au fost premiate 17 hoteluri, vile și pensiuni din Slănic Moldova, Bacău și Târgu Ocna, iar pentru derularea acestui eveniment organizatorii au ales „nava amiral” a turismului băcăuan, Hotelul Perla din Slănic Moldova.

„Ne-am adunat la Slănic Moldova – a spus administratorul siteului AmFostAcolo.ro, timișoreanul Cornel Bociort – pentru a recompensa meritele celor mai apreciați hotelieri din această zonă. Noi nu premiem neapărat cele mai bune hoteluri, pentru că nu poți compara hoteluri de categorii diverse, dar măsurăm gradul lor de popularitate, care este un indicator important. Întâlnirea a fost facilitată de Mihai Gospodin, general-managerul Hotelului Perla, din Slănic Moldova, căruia îi mulțumesc pentru amabilitatea, civilitatea și eleganța deosebite cu care ne-a fost alături”.

Pe podium, cele mai vizitate unități de cazare

PUBLICITATE

Criteriile după care au fost premiate unitățile de cazare de site-ul AmFostAcolo.ro au fost numărul minim de impresii recente pe site, nota medie peste 7 și gradul de recomandare bună din partea celor care postează impresii de călătorie și clasificarea turistică oficială pe care trebuie să o aibă fiecare unitate de cazare.
Pe aceste criterii, 17 dintre hotelurile, vilele și pensiunile din județul Bacău s-au regăsit pe lista premiatelor. Acestea sunt, în ordinea urcării pe podium, hotelurile Karo și Dumbrava din Bacău, hotelurile Perla și Dobru, Vila Siam, Complexul turistic Edi, pensiunile Eden Maison și Miruna, hotelurile Venus și Nemira, Pensiunea Poiana Verde, vilele Teleconstrucția și Pufu, Hotelul Coroana Moldovei și Pensiunea Montana din Slănic Moldova, precum și Pensiunea Porțile Ocnei și Casa Creangă din Târgu Ocna.

„Notele pe care le-am obținut – sunt 99% de la turistul român, care a devenit cel mai pretențios turist din Europa. Și care de cele mai multe ori, chiar cârcotaș fiind, are dreptate. Pentru că dacă vine la un hotel de patru stele se așteaptă să găsească acolo condiții de patru stele. Dacă nu, comentează. Pe toți ne ajută comentariile lor, feed-back – urile lor, pentru că încercăm să acoperim și paleta aceea de servicii pe care turistul o vede ca necompletă. Noi facem eforturi financiare să mulțumim turistul, dar știm că a doua zi el se gândește să revină la noi”.
Mihai Gospodin, general manager Hotel Perla

„Slănic Moldova are un potențial turistic uriaș”

Cu acest prilej, administratorul site-ului Am FostAcolo.ro a făcut și aprecieri asupra potențialului turistic al stațiunii Slănic Moldova. „Noi – a spus Cornel Bociort – organizăm în fiecare an întâlniri de acest gen în diverse zone din țară. Anul acesta am ales Slănic Moldova și consider că am fost extraordinar de inspirat. O dată pentru că sunt de peste 30 de ani timișorean, dar cu moldovenii și bucovinenii mă înțeleg cel mai bine, iar în al doilea rând m-a surprins foarte plăcut stațiunea, către care veneam însă fără mari așteptări, mai ales din cauza distanței. Acum văd un potențial enorm de dezvoltare al ei, mai ales prin cadrul natural de excepție. Mai sunt multe de făcut, dar Slănicul, la potențialul pe care îl are, poate găzdui și de 50 de ori mai mulți turiști. Eu cred că stațunea poate ajunge în Top 10 sau chiar Top 5 în România”.

Managerul general al Hotelului Perla crede că Slănicul va depăși chiar Poiana Brașov. „La un moment dat – a amintit Mihai Gospodin –, stațiunea noastră a fost etalonul turismului montan în România. Dacă noi sutem uniți și facem eforturi să acoperim toată paleta de servicii turistice, vom avea mult mai mulți turiști în Slănic”.

Posted by Hotel Perla Slanic Moldova on Saturday, March 18, 2017

Caratele Hotelui Perla

Pentru week-end – ul de la Slănic Moldova, membrii comunității AmFostAcolo.ro au ales patru unități de cazare: hotelurile Perla, Dobru și Teleconstrucția, dar și Vila Pufu. „Nava amiral” a turismului din zonă, Hotelul Perla, o legendă a turismului românesc legată de faima stațiunii Slănic Moldova (ea însăși supranumită „Perla Moldovei”), le-a pus la dispoziție și sălile de conferință și restaurantul pentru cina festivă.

Hotelul a fost renovat și modernizat integral în perioada 2015-2016 și adus la un standard de patru stele, iar acestea sunt primul lui atu. Unitatea are 91 de camere, dar și săli de conferință, restaurant internațional și restaurant tirolez, un lobby bar, un centru de relaxare & spa, piscină interioară, sală de fitness, bază de tratament, club de noapte și parcare gratuită. Condițiile oferite de hotel au determinat și cunoscutul site Booking.com, membru al Priceline Group – liderul mondial în călătorii online și servicii asociate – să-l recomande ca „locație excelentă” sau ca „locație de top: evaluată la superlativ de clienții recenți”.

„Hotelul Perla – a precizat Cornel Bociort – m-a impresionat mult. Îmi dau seama ce investiție s-a făcut aici. Am stat, pe unde am călătorit, în hoteluri mai pretențioase, dar în care nu m-am simțit atât de bine. Pot spune că Hotelul Perla este chiar una dintre perlele României”.

Îndemn la asociere

În fiecare an, AmFostAcolo.ro premiază unități turistice din zonele în care organizează reuniunile membrilor săi. Pe Litoral face anual o sesiune specială. „Ce ne ajută foarte mult – a spus administratorul site-ului – este că în unele zone sunt asociații de promovare a turismului. Oamenii au realizat că lucrând împreună câștigă mult mai mult decât singuri. Agenții din turism nu sunt concurenți, ci coechipieri. În plus, în România cultura turistică este încă deficitară. Mai ales a turistului, dar și a hotelierilor. Nu pot fi mulțumiți toți turiștii. Dar cei nemulțumiți de serviciile din turism sunt cei mai vocali. Hai să colaborăm pentru o cultură turistică mai bună, pentru comportamente corecte din toate părțile!”.

Mihai Gospodin spune că în Slănic Moldova se constituie o asociație de promovare a turismului. „Acum sunt trei unități care au agreat asocierea: hotelurile Nemira, Coroana Moldovei și Perla – a precizat managerul de hotel. Și sunt așteptați și ceilalți”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Sa se audă în toată tara ca în Bacau sunt locuri frumoase care merita promovate. Slănicul e un colt de rai și va invit pe toți sa îl cunoașteți.

LĂSAȚI UN MESAJ