Taxele pentru accesul pe pârtia de schi din Slanic Moldova vor fi mai mici decât cele propuse initial, dar mai mari decât cele din iarna trecuta.

Taxele pentru accesul cu telescaunul de la pârtia de schi Nemira vor fi mai mici decât cele propuse de Serviciul Public Judetean pentru Promovarea Turismului si publicate, spre dezbatere publica, pe site-ul Consiliului Judetean (CJ), dar mai mari decât cele practicate in sezonul 2014-2015. Motivul? „Tarifele pe care le propunem sunt usor mai mari deoarece, datorita nivelului incasarilor, pârtia de schi a devenit platitoare de TVA, a declarat Dragos Benea, presedintele CJ Bacau.

Nu se va plati TVA de 24 la suta, ci de 20 la suta. Va rog sa observati ca tarifele sunt mai mici decât cele care s-au aflat in dezbaterea publica.” Asta deoarece s-au acordat anumite facilitati unor categorii de turisti (copii, elevi, studenti). Nivelul incasarilor arata ca obiectivul pe care si l-au propus autoritatile, pentru iarna trecuta, a fost atins. Cât priveste preturile, „mai jos de atât nu se poate”, a precizat Dragos Benea. Sorin Sova, consilier independent, a apreciat calitatile pârtiei dar, având in vedere ca Sl. Moldova este in competitie cu alte statiuni din regiune, a avut o observatie:

PUBLICITATE

„Sper ca ati luat in calcul extinderea zonei de parcare pentru ca sunt nenumarate masini din nenumarate orase care viziteaza statiunea Slanic Moldova.” De acest lucru se va ocupa insa Consiliul Local Slanic Moldova.

In iarna 2015-2016, schiorii si turistii adulti vor plati 7 lei pentru o urcare cu telescaunul, coborârea fiind gratuita, iar copiii, elevii si studentii, 4 lei. Adultii vor plati 35 de lei pentru sase urcari sau 65 de lei/12 urcari, iar copiii si studentii, 20 de lei/sase urcari sau 40 de lei/12 urcari. Exista si posibilitatea de a achizitiona un abonament pentru o zi, doua zile sau pentru intregul sezon. Indiferent de numarul urcarilor, abonametul pentru o zi va costa 80 de lei pentru adulti si 50 de lei pentru copii si studenti, cel valabil doua zile, 150 de lei, respectiv, 80 de lei, iar un abonament pentru intreaga iarna, 2.000 de lei pentru adulti si 1.000 de lei pentru copii, elevi si studenti.

taxe mici BENEA

„Nu am o statistica la nivel national cu preturile practicate la alte pârtii, dar cred ca avem printre cele mai rezonabile tarife din tara, in special pentru copii, elevi si studenti.”
Dragos Benea, presedintele CJ Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

 1. Cam nasoala partia….cu multe pietre, iar sosirea unde ar trebui sa fie mai larga, este da fapt foarte ingusta….. Nu prea se pricep la administrarea unei partii cei care sunt responsabili.

 2. Nu este adevărat ce a spus aceasta persoana in comentariu. El sigur este supărat ca nu a intrat gratis. Pârtia este foarte buna o recomand cu încredere eu si restul turiștilor care au fost acolo. Treaba este organizata foarte bine pârtia este excelenta din toate punctele de vedere. Nu cred ca am găsit vre-un bolovan pe acolo cât timp m-am dat,si m-am dat foarte mult mergeam de 2-3 ori pe săptămana tot sezonul nu cred nimic din ce a spus acea persoana in comentariu. Ești invidios pe succesul de acolo nu?

  • Tu habar nu ai ce inseamna o partie buna! Anul trecut au dat drumul la partie fara sa aiba strat gros de zapada si era plin de pietre! Si de platit am platit mai mangusta fara creier ca nu sunt lingau ca tine!

  • Nu ai gasit niciun bolovan niciodata la Slanic, Mihai? Poate nu te-ai dat jos din telescaun, sa vii sa-ti arat talpa schiurilor mele dupa primele 2 zile, imediat ce s-a deschis partia anul trecut:)

 3. Am fost o singura data si a fost OK. Partia este larga (un mare plus), la momentul acela nu avea portiuni cu gheata, dar sosirea este “by-design” cam din scurt – acceleratie mare pe ultima portiune si oprire pe o portiune ingustata, ceea ce iti solicita binisor articulatiile.

  Singura problema majora e zapada – anul trecut a fost relativ cu noroc, dar mi-e teama ca vor fi sezoane in care nu se va schia aproape deloc (sper sa ma insel :))

 4. la Bulgari e mai ieftin! şi ăia au pârtii nene…
  variante la Slănic sunt în apropiere cu preţuri la sfert: skigyimes de exemplu sau chiar Valea Rece; nu mai spun de Bucin, Praid sau Harghita Băi! Borsec şi mai ales Topliţa ne bat lejer la fund! şi nu am enumerat decât câteva pârtii destul de aproapre… mai umblaţi la preţuri băieţi, dacă nu vă bazaţi doar pe fraţii noştri de peste Prut!

LĂSAȚI UN MESAJ