24 iulie 2024
EconomieSlanic Moldova: Dupa dezbatere, tarifele pentru pârtie au scazut!

Slanic Moldova: Dupa dezbatere, tarifele pentru pârtie au scazut!

Taxele pentru accesul pe pârtia de schi din Slanic Moldova vor fi mai mici decât cele propuse initial, dar mai mari decât cele din iarna trecuta.

Taxele pentru accesul cu telescaunul de la pârtia de schi Nemira vor fi mai mici decât cele propuse de Serviciul Public Judetean pentru Promovarea Turismului si publicate, spre dezbatere publica, pe site-ul Consiliului Judetean (CJ), dar mai mari decât cele practicate in sezonul 2014-2015. Motivul? „Tarifele pe care le propunem sunt usor mai mari deoarece, datorita nivelului incasarilor, pârtia de schi a devenit platitoare de TVA, a declarat Dragos Benea, presedintele CJ Bacau.Nu se va plati TVA de 24 la suta, ci de 20 la suta. Va rog sa observati ca tarifele sunt mai mici decât cele care s-au aflat in dezbaterea publica.” Asta deoarece s-au acordat anumite facilitati unor categorii de turisti (copii, elevi, studenti). Nivelul incasarilor arata ca obiectivul pe care si l-au propus autoritatile, pentru iarna trecuta, a fost atins. Cât priveste preturile, „mai jos de atât nu se poate”, a precizat Dragos Benea. Sorin Sova, consilier independent, a apreciat calitatile pârtiei dar, având in vedere ca Sl. Moldova este in competitie cu alte statiuni din regiune, a avut o observatie:

„Sper ca ati luat in calcul extinderea zonei de parcare pentru ca sunt nenumarate masini din nenumarate orase care viziteaza statiunea Slanic Moldova.” De acest lucru se va ocupa insa Consiliul Local Slanic Moldova.

In iarna 2015-2016, schiorii si turistii adulti vor plati 7 lei pentru o urcare cu telescaunul, coborârea fiind gratuita, iar copiii, elevii si studentii, 4 lei. Adultii vor plati 35 de lei pentru sase urcari sau 65 de lei/12 urcari, iar copiii si studentii, 20 de lei/sase urcari sau 40 de lei/12 urcari. Exista si posibilitatea de a achizitiona un abonament pentru o zi, doua zile sau pentru intregul sezon. Indiferent de numarul urcarilor, abonametul pentru o zi va costa 80 de lei pentru adulti si 50 de lei pentru copii si studenti, cel valabil doua zile, 150 de lei, respectiv, 80 de lei, iar un abonament pentru intreaga iarna, 2.000 de lei pentru adulti si 1.000 de lei pentru copii, elevi si studenti.

taxe mici BENEA

„Nu am o statistica la nivel national cu preturile practicate la alte pârtii, dar cred ca avem printre cele mai rezonabile tarife din tara, in special pentru copii, elevi si studenti.”
Dragos Benea, presedintele CJ Bacauspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri