În ultimele 48 de ore, pe teritoriul județului Bacău au căzut precipitații însemnate cantitativ. Maxima s-a înregistrat la stația hidrometrică Răcăciuni – 136 litri/mp.

Cantități importante s-au înregistrat și la stațiile hidrometrice: Onești – 119 l/mp, Bacău – 105 l/mp, Helegiu – 99 l/mp, Vrânceni – 97 l/mp, Scorțeni – 96 l/mp, Lucăcești – 90 l/mp, depășind media multianuală pentru luna octombrie. Spre exemplu, cantitatea medie de precipitații căzută în luna octombrie la stația Bacău este de 48 l/mp.

Aceste precipitații au condus la creșteri de debite și niveluri pe cursurile de apă, fără însă a se atinge cotele de apărare. Acest lucru s-a datorat faptului că precipitațiile au manifestat constanță din punct de vedere a cantității și intensității, ceea ce a permis scurgerea apei în condiții de siguranță.

PUBLICITATE

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, se actualizează avertizarea hidrologică emisă anterior. Astfel, se menține COD GALBEN în intervalul 13.10.2016 ora 12:00 – 14.10.2016 ora 12:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Bârlad şi afluenţi (judeţele Iaşi, Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi).

De asemenea, se menține COD PORTOCALIU în intervalul 13.10.2016 ora 12:00 – 13.10.2016 ora 20:00 pe Tutova, Zeletin şi afluenţii mici de dreapta ai Bârladului aferenţi sectorului Vaslui – Bârlad (judeţele Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi).
Se ridică începând cu 13.10.2016 ora 12:00 avertizarea hidrologică COD PORTOCALIU şi COD GALBEN din celelalte bazine hidrografice avertizate anterior.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, vom reveni cu informații.

DIRECTOR,
Dr. ing. Emil VAMANU

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ