Aurel Creţu, liderul Sanitas Bacău

Majorările salariale anunţate de la 1 martie 2018 pentru medici şi asistenţii medicali au stârnit nemulţumiri în rândul celorlalţi angajaţi din sănătate, care fac echipă cu primii, dar care nu s-au regăsit pe lista creşterilor.

Este vorba despre farmacişti, biologi, chimişti, fizicieni, psihologi, kinetoterapeuţi, asistenţi social, personal auxiliar sanitar şi personal TESA pentru care, spun liderii de sindicat, veniturile nete chiar vor scădea, începând cu luna aprilie.

Tot ei mai adaugă şi că salariile medicilor şi asistenţilor nu vor creşte spectaculos, aşa cum s-ar fi crezut şi au făcut simulări care ar fi arătat că un medic care acum are un venit net de 6.000 de lei, cu tot cu gărzi, în aprilie va încasa pentru aceeaşi muncă 7.000 de lei net.

O altă problemă ridicată este cea a limitării sporurilor la 30 la sută, în condiţiile în care, în momentul de faţă, ele sunt de sută la sută pentru condiţii deosebite de muncă.

Pe fondul nemulţumirilor apărute, la începutul acestei săptămâni, conducerea Federaţiei Sanitas s-a întâlnit în şedinţă extraordinară şi a luat decizia să înceapă protestele. Astfel, pentru zilele de 20, 22, 27 și 29 martie sunt anunţate pichetări ale Ministerului Muncii, Ministerului Finanțelor Publice, Ministerului Sănătății şi sediului PSD, acţiuni la care vor participa şi salariaţi ai sistemul sanitar public din Bacău.

„Pe data de 25 aprilie va avea loc un miting de mari proporţii în Bucureşti, care va prinde în marş atât Piaţa Victoriei, cât şi Ministerele cu rol decizional în problematica sănătăţii. Orice modificare este posibilă, întrucât chiar în momentul în care vorbim au loc negocieri şi, dacă se rezolvă, nu mai ajungem acolo”, a declarat Aurel Creţu, liderul Sanitas Bacău. Ministrul Sănătăţii va avea discuţii şi zilele acestea cu sindicatele pe tema sporurilor, iar dacă aceste problemele nu vor fi soluţionate, sindicaliştii sunt pregătiţi de grevă generală.

2 COMENTARII

  1. D-le Aurel Cretu, de cerut tot cereti bani, dar verifica cineva cum o parte din acestiaisi fac datoria?SAlariile sint mari fata de modul in care lucreaza ,in spital nu-ti schimba lenjeria daca nu dai bani etc spaga este in floare lasati-o mai incet cu salariile si verificati cum se munceste!

  2. Vai săracii de ei ! Într-adevăr au mult de muncă dar nu toti muncesc 🙁 vin la 8 si la 11 rup ușa spitalului de cauti un medic ca sa vorbesti despre bolnavul internat o săptămână! Oare șefii de secție care pun pariu ca nu iau1900 de lei nu trebuie sa stie tot ce se intampla in sectia respectivă! Bătrâni uzi pana la gât de urina ca infirmierele trebuie sa stea la taclale , asistente care merg parca se plimba prin parc in timp ce pacienții se sufocă, gândaci care se plimba prin dulapioarele bolnavilor , infirmieră care spăla pe jos cu aceiasi apa toata sectia , haine prosoape și mâncare care dispar sa prin minune! toate astea ar trebui Sa le stie șeful de secție dar de unde sa le stie daca serviciul lui/ei este de 3-4 ore! Trist trist trist

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here