Tot mai multe reclamatii si sesizari ne sunt adresate acum, in prag de iarna, când totul se poate judeca „la rece”, pe tema sistemului centralizat de incalzire. Nu ne-ar ajunge editia pe o luna sa ne referim la toate.

Publicam, insa, ceea ce credem ca este semnificativ. Cei mai multi bacauani acuza incetineala cu care se lucreaza la reabilitarea unor trasee termice, la felul in care s-a ajuns ca tocmai in anotimpul rece sa se lucreze in acest sector.

De ce nu vara, când e cald, când nu e nevoie de incalzire centralizata, de ce nu rapid, daca defectiunile apar pe loc, fara preaviz? De ce? Daca ii asculti pe consumatorii de servicii au perfecta dreptate, daca stai de vorba cu cei care se ocupa de reparatii afli alte argumente, care si ele par sa stea in picioare.

Ce mai la deal, la vale, spun multi (chiar dintre beneficiari), reteaua e putreda! Au dreptate. E putreda, precum si societatea in care traim si pe care nu o mai mentine nimeni in ton cu schimbarile aduse de vreme. Iar o societate care traieste pe sponci, cum e cea de furnizare a caldurii, mai ales dupa marile drebansari, tot pe sponci efectueaza si lucrarile de intretinere, pe care stie cum sa le faca, dar unde putere nu e, nimic nu e.

Recunosc, cu mâna pe inima, ca eu, pe scara blocului meu, am ramas ultimul bransat la sistemul centralizat. Vecinul care era cu un pas in fata, adica hotarât sa-si puna centrala proprie, m-a avertizat: ramâi singur, platesti tot, adica si pierderile din sistem.

Ce faci? Si am facut si eu ca el, adica am tras gazul printr-o centrala termica de apartament. Acum o duc biiine! Mai am vreo sase ani garantie la centrala. Nu stiu ce fac dupa aceea. Cumpar alta noua, performanta? Mai pot beneficia de vechitura? Imi dau voie cei de la gaze? Cu gazul nu te joci!

Pâna una-alta, un furtun de racord m-a lasat fara apa calda la dus. Folosesc apa rece, ma trezeste mai ales in campania electorala. Dar va trebui sa-l schimb. Cât o sa coste? Bine ca am scapat de putreziciunea din reteaua centralizata!

Am si eu probleme, dupa cum se vede. Si au multi dintre noi. Ma refer la incalzirea locuintei. Dar, Slava Domnului, afara e inca bine, nu au dat troienele. Pâna atunci eu cred ca totul se va aranja. N-am auzit pe nimeni sa degere in Bacau, in casa, daca si-a platit factura. Sistemul de plata inca nu e putred. Doar tevile mai fac câte o figura. Si, in definitiv, câti nu se incalzesc tocmai de la sistemele astea putrede?


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ