În judeţele Bacău şi Neamţ, precipitaţiile abundente din ultima perioadă au cauzat avarii majore în sistemele de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice.

Jud. Bacău

Conducta ce alimentează cu gaze naturale localităţile Solonţ şi Zemeş a fost ruptă de o viitură în localitatea Bolătău, fapt ce a determinat întreruperea distribuţiei de gaze naturale în cele două localităţi. Deoarece condiţiile din teren nu permit execuţia lucrărilor de reparaţie de către deţinătorul conductei avariate, E.ON Distribuţie România nu poate estima reluarea alimentării cu gaze naturale a consumatorilor din zonă.

PUBLICITATE

Un post de transformare din localitatea Ghimeş este nealimentat cu energie electrică ca urmare a inundaţiilor din zonă ce au determinat ruperea unui stâlp.

Jud. Neamţ

Avarierea unor stâlpi din sistemul de distribuţie a energiei electrice precum şi a unor echipamente au cauzat întreruperea alimentării cu energie electrică către 17 posturi de transformare din localităţile Roman, Rediu, Dămuc, Alexandru cel Bun, Piatra Neamţ, Cracăul Negru, Crăcăoani şi Magazia.

Echipele E.ON Distribuţie România acţionează pentru asigurarea funcţionării în condiţii de siguranţă a reţelelor de distribuţie, inclusiv prin sistarea serviciilor, dacă va fi cazul, în zonele afectate de inundaţii şi/sau alunecări de teren.

De îndată ce situaţia o va permite, odată cu eliberarea căilor de acces, respectiv retragerea apelor, vor începe lucrările de remediere.

Îi rugăm pe cetăţenii care observă situaţii cu potenţial de risc de accidente, cum ar fi: stâlpi rupţi sau înclinaţi, conductoare căzute la pământ, copaci căzuţi peste reţelele aeriene, să apeleze dispeceratul de urgenţă la numărul de telefon: 0800.800.929 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă).

Departament Comunicare Corporatistă
E.ON România

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ