Organizația Crucea Roșie Română-Filiala Bacău a donat Secției ATI a Spitalului „Sfântul Ierarh Doctor Luca” din Onești un sistem de ventilație AEONMED VG 70, cu o valoare de 88.606 de lei.

Dispozitivul medical este portabil și este destinat ventilării mecanice a sugarilor, copiilor și adulților. Aparatul combină avantajele unui ventilator flexibil non-invaziv cu cele al unui ventilator invaziv. Acesta are o funcționalitate completă și un design prietenos. Turbina internă a VG70 asigură presiunea necesară a aerului, cu un nivel sonor scăzut, și împreună cu bateriile sale interne este pregătit pentru utilizare mobilă, în cazul urgențelor din afara secției spitalicești.

Echipamentul donat completează tehnica medicală utilizată în lupta pentru combaterea noului coronavirus, Spitalul Municipal din Onești fiind centru suport COVID-19, cu resurse umane bine instruite și cu dotări specifice de ultimă generație.

„Le adresez și pe această cale celor de la Crucea Roșie cele mai sincere mulțumiri pentru că ne sunt alături în această luptă, încă de la începutul pandemiei! Prin numeroasele donații și acțiuni de caritate făcute în Onești, voluntarii acestei organizații au alinat suferințele a sute de oameni, dovedind că ne sunt parteneri de încredere solidari cu nevoile comunității noastre”, a declarat primarul municipiului, Nicolae Gnatiuc.PUBLICITATE