Sindicalistii vad acest proiect ca pe o gratiere mascata promovata de catre ministrul Justitiei Raluca Pruna si solicita retragerea si refacerea acestuia in totalitate. „Angajatii din penitenciare sustin orice masura menita a imbunatati conditiile din penitenciarare, de lucru si de detentie (..).

Acordarea unui câstig de 3 zile la fiecare 30 de zile executate in spatii de detentie care nu asigura cel putin 3 mp/detinut poate fi utila ca masura pentru reducerea supraaglomerarii din penitenciare doar pe termen scurt si este, de fapt, un act de gratiere colectiva mascata”, se arata intr-o solicitare de retragere a proiectului semnata de 14 sindicate ale inchisorilor, printre care si de Sindicatul Liber al Functionarilor din Penitenciarul Bacau si de Sindicatul San Just din Penitenciarul Spital Tg. Ocna.

Acestia mai spun ca pe termen mediu si lung efectele vor fi de incurajare a criminalitatii si de crestere a numarului de detinuti. In aceeasi solicitare se mai precizeaza si ca afirmatia ministrului Pruna, referitoare la o presupusa amenda pe care ar risca sa o primeasca România de la CEDO, este una inexacta.

PUBLICITATE

“In realitate CEDO a cerut imbunatatirea conditiilor de detentie, iar statul român s-a angajat sa faca asta in urmatorii 8 ani si alocând un buget de aproximativ 800 de milioane de euro pentru acest program national”, mai spun sindicalistii.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ