Consiliul National al Federatiei Sanitas din România, întrunit zilele trecute a stabilit cu liderii din toate judetele sa iasa din nou in strada pentru a le reaminti celor din Guvern ca trebuie sa-si respecte promisiunile facute in urma protestelor anterioare. Angajatii din sanatate vor picheta, in perioada 23 iunie – 4 iulie, Ministerul Sanatatii, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Vârstnice si Ministerul Finantelor Publice.

Si salariatii din Bacau vor merge in Capitala. „Am avut promisiuni de rezolvare a problemelor din sistem. Vorbim de majorarea salariilor cu 10% si deblocarea posturilor faptic, adica sa fie alocati si banii aferenti pentru plata salariilor pentru ca daca nu sunt finantate nu putem face angajari. Aceste lucruri au fost promise in urma acelor miscari sindicale, dar nu s-au indeplinit”, a declarat Aurel Cretu, presedinte Sanitas Bacau.

In prezent, la nivelul Spitalului Judetean de Urgenta Bacau sunt vacante 700 de posturi pentru toate categoriile de personal. La momentul de fata un salariat face munca a doi sau trei angajati. Acest lucru dureaza de câtiva ani si pe lânga oboseala fizica si psihica a persoanei are de suferit si calitatea actului medical, recunosc cei din sistemul sanitar.

„Speram ca prin pichetarea celor trei ministere sa se ajunga la o rezolvare fara a se bulversa sistemul sanitar si asa bulversat de tot felul de ordonante si ordine. Timp de doua saptamâni, câte 3 – 4 judete din tara vor picheta ministerele, in fiecare zi de luni pâna vineri. Bacaul va fi prezent acolo in data de 30 iunie, cu 20 de persoane, intre orele 10.00 – 12.00”,
– Aurel Cretu, presedinte Sanitas Bacau

Calendarul miscarilor de protest:

– 23, 24, 25 si 30 iunie, dar si pe 1 iulie – pichetare Ministerul Sanatatii
– 26 iunie si 2 iulie la Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Vârstnice
– 27 iunie, 3 iulie si 4 iulie – Ministerul Finantelor Publice.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ