18 mai 2024
ActualitateSimpozion „Ziua Eroilor” în Bacău

Simpozion „Ziua Eroilor” în Bacău

Sărbătorirea Zilei Eroilor, celebrată în fiecare an la data în care avem în calendarele creștine ortodoxe Înălțarea Domnului, în acest an pe 10 iunie, a fost precedată în Bacău, miercuri, 9 iunie, de organizarea unui simpozion pe această temă.

Evenimentul a avut loc la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”, în perimetrul Expoziției „România în cel de-Al Doilea Război Mondial”, vernisată în aceeași zi.

Organizatorii simpozionului au fost Consiliul Județean și Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”, Garnizoana Bacău și Filiala „Col. Corneliu Chirieș” a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”.Programul simpozionului a început cu intonarea imnului de stat, pe acordurile Muzicii Reprezentative a Garnizoanei Bacău, și cu un moment de reculegere în memoria fostului președinte al Filialei Bacău a Asociației Naționale Cultul Eroilor, col. Paul Valerian Timofte, trecut la Domnul cu mai puțin de 40 de zile în urmă.

La simpozion au susținut comunicări istoricul Vilică Munteanu (pe tema „Eroi băcăuani căzuți pe câmpurile de luptă”), plt. adj. principal Sorin Grumuș („Eroi aviatori pe cerul patriei”), general de flotilă aeriană (rtr) Vasile Florea („Eroii marilor conflicte – rădăcini adânci ale neamului românesc”) și prof. dr. Anton Coșa („Glorie Eroilor patriei”).

La eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai Asociației tradiții Militare Românești din Bacău, al cărei președinte este col. (rtr) Stelian Cojocaru, care au venit costumați în uniforme specifice Armatei Române din Primul Război Mondial.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri