Capitalul social al Societatii de Investitii Financiare (SIF) Moldova, din Bacau, a fost majorat cu aproape 52 de milioane de lei, pâna la aproape 104 milioane de lei, prin emiterea a aproape 520 de milioane de actiuni noi cu valoarea nominala de 10 bani, din profitul net al anului 2014.

Ca urmare, fiecare actionar inregistrat cu aceasta calitate la 9 iunie 2015 va primi o actiune noua la una veche. Hotarârea a fost luata de Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) SIF Moldova, miercuri, 1 aprilie, la care au participat actionari reprezentând ceva mai mult de 33% din totalul actiunilor cu drept de vot. AGEA a mai hotarât, cu marea majoritate a voturilor, modificarea Actului constitutiv al societatii si derularea unui program de rascumparare de actiuni proprii.

Astfel, obiectul de activitate al societatii a fost completat cu activitati secundare din categoria CAEN 6430 „Fonduri mutuale si alte entitati financiare similare”. De asemenea, au fost aprobate cinci conditii in care pot fi rascumparate actiunile proprii ale societatii. Conform acestora, numarul maxim de actiuni nou dobândite (peste 10 milioane) vor reprezenta 1% din capitalul social majorat.

Programul de rascumparare are ca scop alocarea de actiuni catre administratori si angajatii societatii. Pretul minim de achizitie a fost stabilit la nivelul celui din piata Bursei de Valori Bucuresti la momentul achizitiei, iar pretul maxim la 1,25 de lei pe actiune. Programul are o durata de 18 luni de la data publicarii hotarârii AGEA in Monitorul Oficial (partea a IV-a).


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ