SIF Moldova alocă pentru dividende 45 de milioane de lei

Societatea de Investitii Financiare (SIF) Moldova cere in instanta suspendarea procedurii de retragere a actionarilor din societatea Brikston Construction Solutions (fosta societate Ceramica Iasi), care se afla in portofoliul sau de firme la care are 6,4% din actiuni.

SIF Moldova este nemultumita de pretul propus pentru rascumpararea titlurilor actionarilor minoritari si a contestat inca din luna aprilie decizia companiei de a se delista de pe Bursa de Valori Bucuresti prin plata unui pret de retragere catre minoritari.

Societatea din Bacau a contestat si pretul de retragere propus de evaluator, de 0,6929 de lei pe actiune, care i-ar fi provocat un prejudiciu de aproape 2,5 milioane de lei.

PUBLICITATE

“Prejudiciul minim estimat – a precizat, intr-o informare din luna aprilie catre Autoritatea de Supraveghere Financiara, Claudiu Doros, vicepresedintele SIF Moldova – este reprezentat de diferenta dintre pretul pe actiune stabilit de evaluatorul propus de Brikston Construction Solution si valoarea activului net unitar (1,03 lei) inmultit cu numarul actiunilor detinute in acest moment de SIF Moldova”.

In aprilie, SIF Moldova a depus cerere de retragere din actionaritul Brikston pe motiv ca nu existau „informatii cu privire la demararea ofertei de publice de preluare de catre actionarul majoritar” si a invocat dreptul de a incasa peste cinci milioane de lei pe actiunile sale, dar nu renunta la „demersurile legale pentru recuperarea prejudiciului creat prin nerespectarea obligatiei de a drula oferta publica obligatorie de preluare”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ