Actionarii Societatii de Investitii Financiare (SIF) Moldova, din Bacau, cea mai profitabila societate din domeniul sau de activitate în anul 2014, au aprobat un dividend brut de 0,1012 lei/actiune (cu un randament de 6%) din profitul realizat in anul 2014.

Anul trecut, propunerea a fost pentru doar 0,060 de lei pe actiune. Fondul total de dividende este de 52,53 de milioane de lei, cu o rata de alocare a profitului net de 22,16% si un randament al dividendului net de 5%, nivel superior celui de la depozitele bancare constituite pe termen de un an. Consiliul de Administratie a demonstrat in Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor ca dividendul propus a fost stabilit în contextul volatilitatii ridicate a pietelor financiare, a politicilor de relaxare monetara adoptate de bancile centrale, care au imprimat o tendinta descendenta în ultimii ani randamentelor oferite de depozitele bancare.

De asemenea, Consiliul de Administratie a sustinut ca aceste masuri au fost luate pentru gasirea unui echilibru optim între necesitatea asigurarii resurselor pentru sustinerea programelor investitionale din anul 2015 si asteptarile actionarilor pe termen scurt (un dividend mai bun), dar si pe termen lung (dezvoltarea afacerii si un pret mai bun al actiunii pe piata de capital).

PUBLICITATE

Fondul de dividende constituit pentru anul 2014 reprezinta 62,87% din totalul disponibilitatilor existente la 31 decembrie 2014.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ