Presa nationala a acordat, in vara, spatii largi Dianei Zamfir, una din liceencele care a luat Bacalaureatul cu media 10. Tabloidele s-au mirat, atunci, cum de o adolescenta poate sa fie si frumoasa si desteapta si au publicat zeci de poze cu tânara bacauanca.

Diana spune ca aceasta atentie a afectat-o. “Au aparut extrem de multe comentarii rautacioase. Oamenii se asteapta ca elevii de 10 sa intruchipeze tipul “tocilarului”, uitând ca inteligenta nu are nicio legatura cu aspectul fizic. Prezenta in presa m-a afectat pe de-o parte intr-un mod pozitiv; m-am bucurat ca lumea ma cunoaste pentru rezultatele obtinute in urma muncii mele. Pe de alta parte, au aparut si multe comentarii deplasate care mi-au umbrit putin bucuria”, a declarat ea pentru Desteptarea.ro.

Diana a fost admisa la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, sectia Araba-Engleza, in cadrul Universitatii din Bucuresti. De ce limba araba?

PUBLICITATE

“Pentru ca ma atrage atât cultura cât si limba vorbita de catre popoarele orientale. Sunt ceva aparte, drept dovada, nu oricine le studiaza. Dintre limbile orientale, araba este cea mai usoara, iar pe lânga toate acestea, cunoscatorii sunt bine platiti in diverse domenii de activitate”, explica ea.

Dupa facultate, Diana isi doreste o slujba in Emiratele Arabe, pentru ca, spune ea, sansele pentru a-si dezvolta cariera sunt mai mari decât in tara. Dar nu ar refuza nici jobul de translator.

[wonderplugin_gallery id=”339″]

Sfaturi pentru tinerii liceeni

In ceea ce priveste invatatura, Diana are câteva sfaturi pentru cei care se pregatesc de bac: “Sa renunte la invatatul superficial, pe de rost, si sa aprofundeze materia intr-un mod cât mai logic. De asemenea, conteaza foarte mult concentrarea si renuntarea la emotii pe parcursul orelor de examen”.

Ea nu considera ca a pierdut timpul invatând. “Dimpotriva, rezultatele m-au facut sa nu regret deloc. Dupa examene am avut suficient timp pentru distractii si relaxare”, a incheiat ea.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ