Meteorologii au anuntat ca pâna joi vremea va fi deosebit de calduroasa în toata tara, iar temperaturile vor ajunge si chiar vor depasi, la orele prânzului, 35 de grade Celsius. Astfel, disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatura-umezeala va atinge pragul critic de 80 de unitati.

Pentru a trece mai usor peste aceste zile fierbinti, militarii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau vin cu câteva recomandari pentru bacauani.

„Deplasarile sunt recomandate doar in primele ore ale diminetii sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite si trebuie sa se evite aglomeratia, expunerea la soare si efortul fizic intens intre orele 11.00 – 18.00. Cetatenii trebuie sa poarte tinute lejere, subtiri, din bumbac, deschise la culoare, palarii si ochelari de soare. Pentru parinti, sfatul nostru este sa nu lase copiii singuri in autoturisme expuse la soare”, spune capitan Andrei Grecu, ofiter de relatii publice la ISU Bacau.

PUBLICITATE

La acestea se mai adauga si consumul de lichide (apa, sucuri, ceaiuri), circa 1,5 – 2 litri pe zi, nu prea reci, dar trebuie sa se evite consumul de cofeina si de alimente care au un continut sporit de grasimi. Pentru spatiile inchise, militarii recomanda inchiderea ferestrelor atunci când temperatura de afara este mai mare decât cea din camera, iar aerul conditionat sa fie reglat la o temperatura cu cel mult 5 grade sub cea exterioara.

Si pentru ca in astfel de zile creste si riscul de incendiu, nu trebuie utilizat focul deschis in locuri cu pericol de izbucnire a unui incendiu, resturile de tigari sa nu se arunce la intâmplare si nu trebuie lasate in masini, expuse la soare, recipiente sub presiune, pentru ca ar putea exploda.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ