Jandarmii montani de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Bacau se pregatesc sa le faca fata turistilor care sunt asteptati sa vina in aceasta perioada in statiunile Slanic Moldova si Târgu Ocna, mai ales ca in perioada 19 – 21 iulie sunt si “Zilele statiunii Slanic Moldova”. Pentru siguranta celor care iubesc drumetiile acestia revin cu câteva recomandari.

„Sa se informeze asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, conditiilor climaterice locale, sa consulte prognoza meteo înainte de a pleca în drumetii, sa aibe echipament adecvat zonei de munte, lanterna, rucsac si trusa de prim ajutor, sac de dormit, sa foloseasca numai traseele marcate si sa urmeasca marcajele de pe traseu si sa nu le distruga”, spune mr. Sebastian Cretu, purtatorul de cuvânt al IJJ Bacau.

De asemenea, jandarmii ii sfatuiesc pe turisti sa nu se abata de la traseele marcate pentru a nu întâmpina probleme nedorite si chiar sa anunte jandarmii din zona inainte sa plece in drumetie. In situatia in care vor avea nevoie de ajutor, acestia pot apela direct la jandarmi sau sa sune la numarul de urgenta 112.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ