Cum vi s-a parut cafeaua ieri? Avea aceeasi aroma sau mirosea putin a pucioasa? Ati simtit caldura de catran incins, ati vazut coarne de draci sau v-ati trezit in aceeasi realitate ca de obicei, ati mers la munca si, apoi, v-ati intors acasa?

Poate nu stiati, dar trebuia sa fie sfârsitul lumii, Apocalipsa, lovitura de gratie a asteroidului care urma sa spulbere planeta, dupa cum ne-au avertizat tabloidele, unele televizuni si facebookul. Mai ales retelele sociale erau pline de avertismente care ziceau ca pâna si NASA a confirmat faptul, desi NASA a zis tocmai invers.

Iata ca nici de data asta n-a fost sa fie, asteroidul a trecut la o distanta suficient de mare de Terra, eclipsa de luna nu s-a vazut din cauza norilor si totul a reintrat in banalul unei normalitati aparente. Pâna data viitoare, când o alta nebunie colectiva va fi declansata de vreun vizionar fara treaba.

PUBLICITATE

A numarat cineva de câte ori trebuia sa vina sfârsitul lumii in ultima vreme? Acum vreo doi ani parca erau si bannere prin Bucuresti ale unei secte americane care propovaduia Apocalipsa si care le-a cerut simpatizantilor sa-si doneze averea. Termenul a trecut, lumea a continuat sa existe, doar banii s-au miscat dintr-un cont in altul, facându-l pe pastorul respectiv mai bogat cu câteva zeci de milioane de dolari.

Periodic, insa, presa ne intoxica prezentându-ne câte un astfel de prezicator care ne vinde gogosi pe care oamenii de stiinta le dezamorseaza dar fara nici un folos: poporul e inclinat sa-i creada mai degraba pe sarlatani, decât pe savanti. Si asta nu e de ieri, de azi; ci de când s-a inventat politica iar conducatorii au bagat de seama ca pot conduce mult mai usor o natie de prosti decât una de oameni destepti. Pentru ca, evident, prostul e mai usor de pacalit, pe când desteptul se apuca sa puna intrebari.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ