In anumite conditii, prostitutia poate avea un efect benefic pentru societate, actionând ca o supapa de siguranta. Cu conditia, desigur, sa se respecte anumite conditii. Printre acestea, vârsta prestatorilor.

Când, insa, persoanele in cauza sunt minore si, mai mult, sunt fortate sa se prostitueze, deja este vorba despre altceva.

Ceva ce s-a intâmplat ani de zile in Bacau, fara sa se sesizeze vreo autoritate.

Mai mult, unele dintre adolescentele fortate sa se prostitueze aveau dizabilitati. Ani de zile, sute de bacauani au profitat de aceasta retea clandestina fara sa-si faca probleme de constiinta. Faptul ca femeia care patrona reteaua de prostituate minore a fost condamnata la 11 ani de inchisoare nu inseamna ca s-a inchis cazul; la fel de vinovati ca si cei care au fortat fetele sa se prostitueze sunt si clientii care au profitat de acestea.

E greu de crezut ca nici unul dintre barbatii care au platit pentru o partida de sex cu o fata de vârsta liceului nu a observat ca e ceva in neregula. E si mai greu de crezut ca autoritatile, care in anumite cazuri se lauda ca stiu tot ce se misca si care aduc in instanta inregistrarea convorbirilor telefonice purtate cu ani in urma sa nu fi stiut ce se intâmpla.

Dar sa nu ne miram. Cazul de acum câtiva ani, cel in care vedeta a fost celebrul Dinu Damaschin, ne-a demonstrat ca e foarte usor de pus pe picioare o astfel de retea, in conditiile foamei de bani. Si ne-a mai aratat doua lucruri: ca se stie de prostitutia infantila si ca, desi se stie, nu se iau masuri decât, eventual, pentru a inchide gura celor deveniti indezirabili.

Pe de alta parte, societatea in sine este ipocrita. Se agita atâta impotriva homosexualilor, a casatoriilor gay, impotriva ateilor sau a credinciosilor, se isca dezbateri inutile cu privire la coloanele oficiale, dar problema prostitutiei este ignorata cu desavârsire. Societatea româneasca prefera sa ascunda sub pres problemele delicate pentru a nu deranja pe unii membri.

Si astfel, din comoditate, ignoram complet teme majore.

V-ati intrebat, vreodata, câte fete din Bacau sunt active pe site-urile de videochat?


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

 1. Fac si ele un ban cinstit. E cam rau in schimb ca preturile pentru o partida “pe bune” le-au ajuns pe alea din occident. Mi se pare cam mult 150 ron pentru o prestatie, si toate astea din cauza videochat-ului care le asigura venituri destul de mari tinandu-le astfel departe de strada. Deci pana la urma, videochat-ul e debuseul si nu prostitutia

 2. Domnule Razvan,,,
  Aveti perfecta dreptate,mai bine s-ar LEGALIZA ,prostitutia ca in toate tarile civilizate;
  Ultima noutate este ca se practica pe ascuns,sub alte denumiri,si avem Bordel,chiar la
  CASA de CULTURA,………
  Inseamna ca ceva este putred{sau lipsa de constiinta},, daca se profita de minore si de
  cele bolnave psihic,,,>>>….si organele abilitate nu-si fac DATORIA…

 3. Trist,trist,trist…dar,din pacate adevarat ! Ideal ,un asemenea fenomen s-ar impune a fi eradicat precum bolile grave ,ex. malaria ,dar si-asa mai scapa cate un virus de sub control mai mult sau mai putin intentionat din motive de infestare,decimare etc.Legalizarea presupune recunoasterea existentei fenomenului in sine ,insa, sub acest aspect ar fi tinut sub control cat de cat,atat din pdv igienico-sanitar ,de prevenire a bolilor cu transmitere sexuala cat si din pdv ec-financiar.Impactul asupra societatii il vedem cu ochiul liber ,intrebarea se pune : Cum am putea ,noi,impreuna ,om langa om,minte langa minte si inima langa inima sa deslusim itele si sa restabilim ordinea fireasca a lucrurilor ?! …acea lucrare in care femeia sa redobandeasca locul initial,ancestral ,deopotriva in reconsiderarea rolului barbatului in societate .Prea frumos,nu-i asa ?! Pare de vis ,o utopie ,dar nu imposibil ! Pan-atunci ,am sa ma rog la un castan sa nu dau in ramadan si mai ales sa nu se atenteze extremist la poalele noastre-n brau ca-i pericol mare !Jaleee…cu ,,j” de la jihad !!! taram in care ,iata, rolul preotului-parinte devine mult mai important decat al unui om politic,ideal, de cooperat si inca urgent !!!

 4. ,,Vorbele nu se cos la dosar ! ” …si zboara,scrisul insa ramane …si inainte a fost Cuvantul ,care contine miez,talc…adevar ! ,,Lumina din Lumina ,Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat …”
  Trezirea,pui de daci ! Va multumesc si va iubesc ,oameni frumosi si luminosi !

LĂSAȚI UN MESAJ