Ministerul Sanatatii vrea sa lase actualele Servicii judetene de Ambulanta fara personalitate juridica si sa le treaca in subordinea unor servicii regionale. Proiectul de reorganizare a fost postat pe site-ul Ministerului unde va ramâne in dezbatere publica pâna la data de 22 septembrie. Potrivit documentului „se va înfiinta Serviciul Regional de Ambulanta Nord Est, prin reorganizarea Serviciului judetean de ambulanta Iasi si desfiintarea Serviciilor judetene de ambulanta Suceava, Botosani, Vaslui, Neamt si Bacau”.

Asadar sediul va fi la Iasi iar institutia nou-formata va acorda asistenta medicala de urgenta, transport sanitar asistat, consultatii de urgenta si transport sanitar neasistat pacientilor din regiunea Nord- Est. Ca urmare a reorganizarii, serviciile vor putea interveni si in afara regiunii daca statia este mai aproape de bolnav si impune costuri mai reduse. Spre exemplu, ambulanta de la Adjud poate interveni si la Sascut.

Personalul medical si auxiliar sanitar va fi preluat in totalitate, singurii care au emotii fiind cei din personalul tehnic, economic, informatic, administrativ si de deservire pentru care posturile vor fi mai putine. Finantarea serviciilor regionale se va asigura de la bugetul de stat prin bugetul ministerului dar se pot si autofinanta. Ambulantele pot transporta bolnavi sau personalul poate asigura asistenta medicala la manifestari sportive, contra cost, evident daca au timp si resurse.

„În subordinea serviciilor regionale de ambulanta functioneaza Servicii judetene de ambulanta, fara personalitate juridica, care vor functiona în locatiile fostelor Servicii Judetene de Ambulanta; statii de ambulanta, fara personalitate juridica; substatii de ambulanta, fara personalitate juridic; puncte de lucru”, se arata in proiectul postat pe site-ul Ministerului Sanatatii.

„Am vazut si noi ce a aparut pe site-ul Ministerului Sanatatii si asteptam sa vedem ce va fi. Din ce am inteles, personalul medical va fi preluat in totalitate si este posibil sa fie disponibilizari in rândul personalului TESA, dar orice reorganizare implica si disponibilizari. Evident ca nu este foarte confortabil pentru nimeni sa stie ca poate ramâne fara serviciu” – spune dr. Adrian Colibaba- director medical la Serviciul Judetean de Ambulanta Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ