Daca anterior oferta de pe piata muncii din judetul Bacau a mai crescut, in ultima saptamâna inregistreaza un sensibil regres. Fata de 248 posturi vacante câte se aflau in urma cu doua saptamâni in evidenta Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, acum sunt 210. Si mai trebuie spus ca locurile de munca ocupate intre timp sunt dintre cele care apar foarte rar.

Din pacate, in continuare nu exista cerere din partea somerilor pentru posturi din domeniul confectiilor de imbracaminte si incaltaminte, dar chiar si pentru cele din constructii, sector de activitate in care exista un numar mult mai mare de persoane calificate decât in celalalt. Astfel, ponderea o reprezinta locurile de munca de confectioner imbracaminte – 45, controlor calitate (CTC-ist) – 4, confectioner incaltaminte – 8, muncitor necalificat in confectii – 10 si tricoter – 2. La rândul lor, firme de constructii cauta sa angajeze 11 dulgheri, 1 electrician, 11 fierari-betonisti si 6 zidari.

Dar cele mai multe posturi vacante sunt in sfera serviciilor. Aici sunt disponibile 20 de posturi de agent vânzari, 20-asistent relatii publice si comunicare, 1-ajutor ospatar, 2-calcator lenjerie, 1-consilier vânzari, 2-bucatar, 4-brutar, 2-barman, 1-electrician auto, 2-gestionar, 1-livrator pizza, 3-lucrator comercial, 1-magaziner, 5-manipulant marfuri, 3-ospatar, 2-patiser, 1-reprezentant vânzari, 1-revizor gestiune, 4-supraveghetor jocuri si 8-vânzator. In alte domenii de activitate sunt libere 5 locuri de rectificator, 1-frezor, 11-strungar, 6-talpuitor si 3-tâmplar. Pentru somerii cu studii superioare este doar câte un loc de economist si manager de zona.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ