Este un lucru recunoscut de către toţi cei din administraţia locală, dar şi de către conducătorii auto, că în municipiul Bacău e nevoie de mai multe sensuri giratorii prin care s-ar fluidiza traficul rutier şi s-ar reduce numărul de accidente de circulaţie.

Adesea, însă, se invocă de către administraţie faptul că nu dispune de fondurile necesare amenajării unor sensuri giratorii în toate intersecţiile unde există un mare risc pentru şoferi, călători sau chiar pietoni.

Ei bine, mergând prin ţară, am avut ocazia să constat că se poate fluidiza traficul în intersecţiile riscante şi cu bani puţini. Cei care au tranzitat municipiul Făgăraş, bunăoară, au trecut prin intersecţii cu sensuri giratorii funcţionale şi estetice, deloc costisitoare.

PUBLICITATE

Imaginea alăturată o demonstrează şi ar putea fi o sursă de inspiraţie pentru edilii Bacăului. Cârcotaşii ar spune că un asemenea sens giratoriu nu este durabil.

Posibil, dar rezolvă problema cel puţin până se vor găsi fondurile necesare pentru unul mai rezistent trecerii timpului.
Elena Ţintaru
Foto: Elena Ţintaru

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

10 COMENTARII

  1. Sunt atatea intersectii si in judet in care ar trebui amenajate cu sensuri giratorii:intrarea in Onesti dinspre Bacau/Tg.Ocna, intrarea in Comanesti dinspre Onesti/Moinesti…Nu inteleg lipsa de implicare a autoritatilor de atata amar de timp…Uitati-va ce se intampla cand se mai deterioreaza un pod/podet pe un DN/DJ:se monteaza de cele mai multe ori anapoda un indicator de semnalizare si problema e rezolvata…Asa s-a intamplat cu podul peste Trotus din Onesti,podetele de pe DN2G din Scorteni,Grigoreni,etc…

  2. Da, astfel de sensurii giratorii ofera o vizibilitate perfecta si normal un pret scazut. Cam asa arata sensurile giratorii in Italia, Franta sau Spania. La noi toate arata ca niste monumente funerare unde vizibilitatea pe sens opus este zero. Dar este greu ca cineva sa priceapa acest lucru….

  3. as ar trebui sa arate un sens giratoriu normal nu “monumente”
    de prost gust cum se practica pe meleagurile noastre

  4. Un sens giratoriu pentru un sătuc de munte poate să arate ca în fotografie, de bun simț pentru locuitorii orașului nostru este să avem ceva conform secolului XXI.

LĂSAȚI UN MESAJ