După un exercițiu democratic cel puțin ciudat, PSD părăsește guvernarea după aproape trei ani în care s-a muncit mult și cu folos pentru bunăstarea românilor. Moțiunea de cenzură a fost adoptată, dar lucrurile sunt departe a fi lămurite pe scena noastră politică. Nu este exclusă nici varianta ca PSD să poată reface majoritatea parlamentară, iar calculele pentru configurația viitorului Executiv depind în mare parte și de parlamentarii social democrați.
Din punctul meu de vedere și al colegilor mei, consider că ne-am îndeplinit corect atribuțiile referitoare la aplicarea punctelor destinate județului nostru din Programul de guvernare.
Doresc să transmit populației din Bacău faptul că PSD va continua guvernarea, prin finalizarea tuturor investițiilor începute și aflate în curs de execuție pe raza județului, atât cele din bugetul național, alocate până acum de Guvernul PSD, cât și cele din bugetul Consiliului Județean.
Se știe că se lucrează pe fronturi extinse aproape în tot județul Bacău, în sute de șantiere menite să dezvolte infrastructura, de la cea de transport rutier la apă și canalizare, la școli, grădinițe și spitale, și, în general, în toate domeniile de activitate. Continuă lucrările pe șantierul Variantei Ocolitoare Bacău, continuă modernizarea DN 2G Bacău-Moinești, s-a asfaltat Strada Aeroportului, s-au rezolvat problemele cu rezerva de apă, cu decolmatarea, s-a extins radioterapia, s-a modernizat aeroportul, se lucrează pe majoritatea drumurilor județene și foarte, foarte multe altele.
Numai în PNDL II, program al Guvernului PSD, sunt incluse 53 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat din judeţul Bacău, finanţate cu fonduri de la bugetul de stat în valoare totală de 100.065.176,57 lei. De asemenea, din bugetul Ministerului Sănătăţii, unităţilor sanitare din judeţul Bacău le-au fost alocate pentru cheltuieli de natura investiţiilor, respectiv achiziţia de aparatură medicală, numai anul trecut suma totală de 1.060.000 lei.
Băcăuanii le știu, foarte mulți dintre ei lucrează la ele, le văd zi de zi, iar aceste investiții realizate sau în plină desfășurare, efectuate din bugetul național și din cel județean, sunt incontestabile. De aceea, repet, guvernarea PSD va continua în județul Bacău, pentru a ne duce la îndeplinire tot ceea ce am promis băcăuanilor, pentru îmbunătățirea calității vieții acestora, prin dezvoltarea tuturor sectoarelor care produc plus valoare și creează servicii publice de calitate în folosul cetățenilor.

Senator PSD Bacău,
Miron SMARANDACHEPUBLICITATE